• Atlasz95
    #44
    A hangos zene és hanghatások tényleg jobban szólnak, de nem a minósége miatt... Mikor hangos zenét halgatunk a szervezetünkben felszökik az adrenalin hormon szintje. Ez a hormo felelős a simpatikus idegrendszer döntéseiért, melyek szabályozzák a szívverés, a légzésszámot és az izmokat stresszhelyzetben. Magyarul: Úgy érezzük magunkat mintha valami droghoz jutnánk, és már is jobban szól a zene vagy a film.
    Szerintem nem attól kell jól éreznünk magunkat, hogy dübörög a fülünkben vlami. Jó magam is hangtechnikával foglalkozom pár éve, és jó ideje füldugót használok a hangos helyeke. Így talán sikerült valamennyire megóvnom magam az ártalmas hanghatásoktól.
    Bár én nem szólhatok bele senki zenehallgatási vagy tévénézési szokásaiba, de én a halk dolgokra szavazom. Nem jó dolog 25 évesen süketnek lenni, és hallókészülékért menni az SZTK-ba. Ezért kérek minden olvasót, hogy nagyon figyeljen oda arra a kis bigyuszra a fejhalgatón, vagy a hangfalak mellett, sok kellemtlenségtől kímélhet meg minket.