• KillerBee
    #27
    Alapból tartalmazza a már említett preemfázis lehetőségét, amellyel azonban csak a kezdeti időszakban éltek, akkor sem gyakran. Inkább csak a vinyl-korszakból átmentett, mintsem valóban szükséges megoldásról van szó, amire a CD jel-zajszintjánál semmi szükség nincs.

    "Kénytelenek mindenfajta eljárást megcsinálni, hogy a mai technikai lehetőségeknek legalább a közelében maradjon a hanganyag."

    Nem egészen. Még a mai high-end hangdobozoknak - mint leggyengébb láncszemnek - a képességeit is meghaladja a CD, persze nem az elcseszett kommersz CD-kre gondolok, ahol már a stúdiómunka is pocsék, mert ott már veszett fejsze nyele monden további erőlködés. De azért sem értek egyet veled, mert az RMS hangerő folyamatos növelése éppen hogy egyre inkább kihasználatlanul hagyja a CD-ben rejlő lehetőségeket, gondolok itt elsősorban a jel-zajszintre.

    "Szal az egész problémakörnek igen csak áttételesen van köze az emberek süketüléséhez, mondhatni nagyjából sehogyse!!!"

    Pedig van. A hangerőszabályzót ui. a zenei csúcsokra állítjuk be. A zene minél nagyobb részét nyomják fel a csúcs magasságába, annál nagyobb hangteljesítmény éri a füledet és persze annál tovább, azonos csúcs-hangerőt feltételezve. A fülnek ui. nem mindegy, hogy egy potenciálisan káros hangerőt pár másodpercig vagy órákig kell elviselnie.