• tomcsa4
    #6
    Én meg azt mondom, minden technikai kütyünek megvan a helye. Egy óvodában semmi helye a számítógépnek. De van, mégpedig elég sok helyen.

    Az a funkcionális analfabéta dolog meg igaz. Huszon éves emberek úgy olvasnak, mint én (vagy más, olvasni imádó ember) alsós korában. Pedig nem egy másik generációról van szó. Ha időhöz van kötve, hogy például 5 perc alatt olvass el egy A4-es teleírt lapot és fogd fel a lényeget belőle, azt mondom legyen inkább 10-15 perc. De hogy mikor nincs időhöz kötve, akkor nem értem. Meglepően sok haverom van, akik látszólag tudnak olvasni (kinyögik a betűket, de megérteni nem értik meg, sőt nem megy az összes szó hibátlan kiolvasása sem).

    De még mielőtt őket írnánk le, megint elő kell kapni a szülőket. Bebizonyított (már régen feltételezett, mostanában meg is erősített) dolog, hogy azok a gyerekek olvasnak, akiknek a szüleik kiskorukban felolvastak. Látta a gyerek, hogy anyu olvas, könyv van a kezében és nem lesz neki idegen, sőt a legtöbb esetben olvasni is fog!