• Kerub
    #24
    Úgy gondolom, hogy nem kell ezen kiakadni. Van egy probléma amire már ma is rengeteg megoldás létezik. Egyszerűen csak élni kéne vele.
    Szereljenek napelemeket az adatbázisok tetejére és szélerőműveket. A szerverek hőjét hasznosítsák újra (erre itt is elhangzott pár elég jó megoldás)... és így tovább. Olcsóbb, környezetbarát megoldások. Így a sem a Youtubenak, Myspacenak, Googlenak nem kéne panaszkodnia mivel az energiát nem drága fosszilis forrásból biztosítják így nem lenne gond az hogy lassabban növekednek az energia áraknál.
    Az energia előállító iparnak az a feladata, hogy előállítsa a fenti javak elkészítéséhez és használatához szükséges energiát.

    Ez a felfogás szerintem elavult, mivel egyértelművé vált, hogy az energia termelés eddigi formái visszafordíthatatlan károkat okoznak az a Föld ökoszisztémájában, így változtatnunk kell ha szeretnénk még egy darabig élvezni a Földet. Ezt a változást szerintem mindenkinek egyénileg vagy kis közösségekben kéne elkezdenie saját energiatermelő állomássokkal. Ezekre már most rengeteg lehetőség van, ráadásul kifizetődő
    Ehhez nem kell greenbuzivá válni, csak tudatosabban élni és készülni a jövőre