District 9
-
Hoz_Hun #188 Nekem nem tetszett a film. Pusztán amiatt ahogy az ember-idegen kapcsolatot bemutatja. Ha ez az egész egy szatíra akkor oké, mert nem szeretem a szatírákat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legjobban az zavart, micsoda mocsoknak van beállítva az emberiség. Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen jelentőségű találkozást, így oldottak volna meg világszinten. Eleve azt furcsállom, hogy az idegenek a saját hajójuk alatt vannak nyomortelepre zárva, amikor tudjuk a következőket; ad 1. fejlettebb technológiával rendelkeznek, 2. lehet velük kommunikálni, 3. nem ellenségesek. Most komolyan hány idegen volt? Nem lehetett őket eltartani? Normál körülmények közé tenni? Együttműködni? Az űrhajó alá kutató-fejlesztő labort kellet volna építeni. Az idegeneket a civil lakóságtól külön, "emberi" környezetben tartani. Biztosítani az életfeltételeiket és azáltal együttműködésre bírni, és akkor Christopher félék segítőkészebbek lettek volna. De ha minden kudarcot vall, az idegeneket akkor is lehetett volna hasznosan felhasználni; fizikai erejüket, vagy ütőképes harci egységként katonai szolgálat teljesítésével. De nem; ott hagyták őket a senki földjén űrtechnikástul, fegyverestül, roncsostul mindenestül száradni egy lepukkant afrikai országban.