Fantasy-komédia
  • davidka003
    #1


    Ez kellett már nekem. A Comedy Central olyan szitkomot csinált, amelyre példát mostanság nem láthattunk. Le a kalappal előttük is, ahogyan a CBS esetében a Harper’s Island-del. Kezdem érezni a midseason-t. Tényleg vannak ígéretes sorozatok. Érdemes belekóstolnunk a kínálatba. Decemberben kicsit szívtuk a fogunkat, amikor olvastuk az első írásokat róla. Szó se róla, azt se tudtam, hogy létezik olyan műfaj, hogy fantasy komédia. Most meg azt mondom: mondjatok hasonló műfajú sorozatokat, mert ilyent akarok nézni a hét, hat napján.



    Ha hasonlítani akarnám valamihez, akkor a következőként tudnám leírni: vegyük le a sorozatos polcunkról a Xenát vagy a Herculest, de ha nincs, akkor a vinyóról vadásszuk elő a Legend of the Seeker-t. Vegyítsük egy kis agyament humorral. És kész. Az agyamentet tessék szó szerint értelmezni. Ne a mai szitkomokból merítsünk, mert akkor az összhatás elvész, inkább a Police Squad-ból, ha perfekt munkát akarunk le tenni az asztalra.

    A történet középpontjában Krod Mandoon áll, akinek fel kell szabadítani a népet a zsarnok uralma alól. Először persze nem neki kéne, de miután a tábornok meghal, akinek a kiszabadulására indultak, megvédve őt, nincs más tenni valója. Lelkes csapatával kell megváltaniuk a világot, amelyben helyet kap: Loquasto, a rabszolgája; Zezelryck, a varázsló és Aneka, aki elméletileg a barátnője, kivitelileg meg egy orbitális nagy k*rva, aki mindent megszerez testével, amit nem fél felhasználni mások ellen. Egyszóval az örült csapatnak egy örült vezető jár.
    Na de, mi fogott meg? Hát ez a mérhetetlen sok hülyeség, amit belevittek. Dobálózzunk példákkal: Loquasto mindenhez ért, csak az íjászathoz nem. Mindenesettben félre lő. Többször találja el barátját, pusztán véletlenül, mert elnézi a célt. Ott van Zez, aki magát varázslónak mondja, közben egy szélhámos. De szeretjük mindannyiukat. A színvonalat tovább emeli a főgonosz. Ááááhh. Most kell sírva elfutnom, mert ilyen beteg karaktert kitalálni se lehetett volna. (Ezt a poént meghagyom nektek, de tényleg odabaszós! – Bocsi.)



    Felhasználtak különböző filmes motívumokat, jeleneteket. Biztosra veszem, hogy a szemfüles filmrajongók többre is felfigyeltek, de tőlem csak egyre tellett, méghozzá a Gyűrűk urában láthatjuk Sauron szeme tűnik fel kicsit másképpen.
    Hogy ezek mennyi hülyeséget hordanak össze. Huh. Tényleg. Nehéz lesz nemet mondani a folytatásra. Kegyetlen jó szitkomot hoztak össze. Ilyen jól egyik után se éreztem magam. Bearanyozta a napom. A Legend of the Seeker-rajongóinak figyelmébe ajánlanám, mert itt a kedvencük kora hű, morbid ellentétje. Nem tépem tovább a szám, látni kell. Komolyan! Még ma, akár lefekvés előtt, mert az a dupla részes évadnyitó, olyan gyorsan elillant, mint a fene.
    Megkapja a maximális pontszámot. Megérdemli. Mostantól az új, tetszetős koncepciókat kiemelem a rengetegből. A CBS mellett a Comedy Central is elég nagy felelőséget vállalt, amikor egy eltért a megszokottól és egy olyan produkciót rendelte be, amely megosztja a nézeteket. Hamarosan érkezik a hazai Comedy Cental-ra is. Remélem minél hamarabb, mert mindenkinek látnia kell! Lássuk a folytatását.

    Premier: 2009/04/09