• Subseqeuncer
    Nálam ritkán fordult elő, hogy Deja Vu érzés kerített hatalmába. A kétkedőket, és azokat aki nem élték (még) meg, hogy igenis az álom felé kéne venni az irányt, és akár már ha az epilepsziások a roham után rendelkeznek egy ilyen aurával, akkor őket kellene megfigyelni álom közben, vagy az roham következtében bekövetkező esetleges ájulás után.

Én amire konkrétan emlékszem, az egy megálmodott részlet volt egy iskolai szünetből (ez az iskolai sztori nagyon sok embernél előfordul, de a cikk alapján ezt lehet magyarázni az agy ilyenkor "fellépő" folyamatos terheltségével). A Deja Vu felismerése nagyon lassan következik be az esemény hosszához képest, és amikor már be tudod azonosítani, hogy EZ AZ, akkor már lehet hogy jócskán a felénél tartasz. De például én megálmodtam egy zöld wartburgot, ami szünetben eljön az iskola mellett, én pont kihajolok az ablakon, és közben azok a mondatok hagyják el az osztálytársaim száját, na és még pluszban az autó rendszáma is stimmel. Én az ilyenre már azt mondom, hogy túl sok hasonlóság, hogy én CSAK "ismertség érzetet" tapasztaljak. Ha mindezt egy valószínűség számítási egyenletben írnám le, már alapból az érték is eléggé a nulla felé kacsintgatna.

Véleményem szerint a tudósok messze járnak az igazságtól, és sokára lesz (ha egyáltalán lesz) erre tudományos, és nem a cikkben is megemlített "ésszerű" magyarázat. Mi emberek mindig is olyan megközelítésben próbáltuk, és próbáljuk értelmezni a dolgokat, amelyek minél egyszerűbbek és azonnal, mindenkinek érthetően megmagyarázhatók. Sajnos a világegyetem, tehát a minket körülvevő dolgok nem minden esetben ilyen egyszerűek.

Ha jól emlékszem, egy-két évvel ezelőtt a tudósok azt állították, hogy az agy működésének ("Mi Micsoda") feltérképezése 2-3%-nál jár. Azt hiszem még van mit felfedezni ezzel kapcsolatosan. Persze ne higgyük azt, hogy szuperhősök vagyunk, de én le merném fogadni, hogy az idő múlásával olyan szerkezetek, módszerek, eljárások fognak napvilágot látni, amellyel még sosem látott dolgokat, eseményeket fognak (bizonyos) emberek véghez vinni. Most is leszögezem, hogy nem ultra sci-fi beütésekre kell itt gondolni, hanem mondjuk egy agyi rész tevékenységének "felturbózására" - teljes irányíthatóság mellett.