A szorongás az betegség vagy állapot?
  • vili 27
    Aki egyszer is átéli a pánik, vagy a szorongás okozta negatív érzelmi állapotot, onnantól kezdve nagy esélyes hogy együtt fog élni vele. Nagyon sok ismerősöm átélte már ezt, és sok mindenkinek adtam, valamint sok moindenkitől kaptam tanácsot, ami a legfontosabb az egészben. Általában gyengébb személyiségeknél alakulnak ki ezek a pszichés dolgok.
    Volt amikor hajnal 3kor az egyik jó barátom hívott hogy brutálisan be van szarva, és hogy ugyanazt érzi amiről mesélni szoktam. Rövid beszélgetés, majd lenyugodott. Volt amikor én hívtam őt, pedig tudtam hogy alig van tapasztalata, mégis segített a beszélgetés. Pánik volt, de miközben a hatása alatt voltam, a beszélgetés töredék része után már nevetve meséltem neki a rohamról, annak ellenére hogy még a pánik roham kellős közepén tartottam. Ilyenkor beszélgetni kell, így sokkal könnyebb legyőzni, hiszen a gondolatok másfelé veszik az irányt, és egyszerűen elfelejtetik veled.

Egyszer amikor nagyon rossz gondolataim voltak, betegség beképzelés pl. ahelyett hogy nem gondoltam volna rá, annál inkább eszembe jutott. Azt hittem ettól fogok bekattani amit egy pánik roham követett. Nagyon rossz érzés volt. Úgy sikerült elaludnom hogy elképzeltem egy alakot. Konkrétan a Titanic c. film őszhajú kapitányát. Nem tudom honnan jött. Elkezdtem beszélgetni magamban. Én kérdeztem, és én válaszoltam az öreg bölcs helyett. 25-26 lehettem, de akármennyire nevetséges a dolog, működött. Elaludtam és hess hülye gondolatok.

Az előbb olvastam róla hogy a fűnek ellenkezőleg nyugtató hatással kéne lenni, de kiváltó ok is lehet szerintem ugyanis a gondolatokat turbózza fel. Csak akkor a gond ha negatív gondolatok erősödnek fel. Tehát nem gond a spangli ha nyugodt körülmények között fogyaszt az ember, és mértékkel.

Én most 28 leszek, vannak terveim a jövőre nézve, 5hónapos terhes a menyasszonyom, teniszezek, focizok, xbox-ot nyomom mint egy gyerek. Lefoglalni magadat ez a fontos, és nem egyedül lenni, hanem társaságban amikor csak lehet. Beszélgetni, beszélgetni, akkor is ha baj van, és akkor is ha nincs :)