• bvalek2
    #383
    A kritikus gondolkozásra való képesség ott kezdődik, hogy az ember nem fogad el semmit forrásmegjelölés nélkül. Azon meg sosem gondolkodtál el, hogy ha valaki valamit kirak az Internetre, azzal célja van? Ez nem jótékonysági intézmény hanem dzsungel, semmi sem garantálja, hogy nem vernek át valamilyen hátsó szándékkal.

    Amiket idemásoltál, nem felelnek meg a valóságnak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki, és miért haragszik ennyire a katolikusokra. Az egyháznak mar szinte nincs semmilyen gazdasági vagy politikai befolyása, világnézeti súlya viszont még hatalmas, úgyhogy rivális vallásocskára tippelek.

    Sok esetben egy szekta áll a Vatikánt kritizáló hangok mögött, pl. az SZDSZ-es fröcsögés mögött a Hit Gyülekezete van, abban reménykednek, hogy a történelmi egyházaktól elfordulókat össze tudjak gyűjteni (és megélni belőlük). Az amerikai nagyhangú ateisták is jellemző módon nem katolikusok, sokszor nem is keresztények, mégis a pápán köszörülik a nyelvüket. Miért nem a saját házuk táján söprögetnek? Egyértelmű hogy nem őszinték, hanem anyagias érdekekből, vagy fanatizmusból jár a szájuk.

    Úgyhogy áruld el szépen hogy honnan vannak az idézetek, hamar kiderítem neked, hogy milyen hátsó szándék vezérelte a szerzőjüket.