• bvalek2
  #377
  Ha játékból állítasz valamit, akkor tedd egyértelművé, szövegkörnyezettel vagy szmájlival, mert így úgy tűnik, mintha menekülnél a vita elől.

  A józan paraszti ész szép és jó, csak nem mindenki egyezik meg abban, hogy mit mond. Pár sorral lejjebb pl. már filozofáltunk az abszolút/relatív értékrenden, az ami a fejedben van, NEM alapvető emberi norma. Más ember fejében más van, valahogy meg kell egyezni.

  Ha kíváncsi vagy miként vannak meg az őslakosok egymással, javaslom utazz el a Pápuákhoz a hegyekbe, és próbáld lebeszélni őket az AIDS-es nők élve elégetéséről (azt hiszik hogy boszorkányok). Azért a civilizációs eszmerendszerek nem rossz dolgok. Az egyház szerint nincsenek boszorkányok, hiszen az egész csak babona, a pogány germánok viszont szorgosan eltüzeltek minden gyanús nőszemélyt, még az újkor elején is csinálták, az egyház parancsa ellenére (ennyit a józan paraszti észről...).

  A hit magánügy, a vallás a hit közösségi változata, az egyház pedig ennek szervezett kerete. Ha két ember valamiben megegyezik az már szervezet, szóval ez a duma az egyház ellen elég dedós. A szavak ismerete sem ártana...

  Sablonos Bibliaellenes fröcsögés, némi történelmi tudatlansággal keverve, no comment. Kiábrándultál a kultúránkból, vagy nem is ismerted meg soha?

  Előítéletes hőzöngés 1,5 milliárd keresztény ellen, most erre mit mondjak? attól hogy a te családodban az általad felsorolt dolgokat latod, a többiek még nem olyanok (sértegetni én is tudok).