• narumon
    #374
    "narumon, azt állítod, hogy egy öreg és tanító lélek él benned."

    Ezt ugye nyilván a játék miatt állítottam, hiszen honnan is tudhatnám.

    "A te hitednek miért lényeges eleme egy ilyen komplex és mások számára ellenőrizhetetlen állítás?"

    Nem lényeges, nincs ezirányú hitem. Ugyanúgy lehetek egy fiatal lélek is. Számomra ez nem oszt nem szoroz.

    "A keresztény tanítás minden elemének igazsága ellenőrizhető egyszerűen. Ha az emberek nem teszik amit Jézus mondott, szenvedést okoznak egymásnak, pont."

    Oké, de ehhez nem kell biblia, sőt mégcsak hit sem kell, egyház meg aztán főleg nem. Ehhez józan paraszti ész kell. Azok az őslakosok akik életükben nem hallottak jézusról, egyházról és bibliáról, azok is köszönik szépen teljesen jól megvoltak egymással. Az egymáshoz való viszony nem a biblián múlik.

    "Te miért érzed jobban magad egy mesétől, nem zavar hogy gyereknek néznek a vallásod papjai?"

    Milyen mesétől? És milyen papok? Az én vallásomban nincs egyház és nincsenek papok (mint ahogy jézus sem kivánt templomokat és közvetítő személyeket (papok?)). Istenhez mindenkinek forró drótja van, nincs szükség közvetítőkre. Más kérdés, hogy mint sokminden másból ebből is meg akar élni valaki. [Vatikán-Mobile kft] :)

    "Jézus annyit mondott, hogy viselkedj jól, felelős vagy azért amit teszel, és ennyi. Nem sokkal inkább felnőtteknek való beszéd ez?"

    Én sem állítok mást, de ezt pár ezer év alatt pár ezren már elmondták. Mégegyszer mondom, ehhez nincs szükség vallásra, nincs szükség Jézusra, ez egy alapvető emberi norma, ami a bibliát megelőzően is több ezer éve létezett.

    "Miféle hit ez, hogyan lehet erre erkölcsöt építeni?"

    Miért? Nekem semmivel sem tűnik hitelesebbnek a biblia, de erkölcsöt meg főleg nem építenék rá (főleg ennyi férlemagyarázással és ennyi emberhalállal). A középkorban is azt hitték, hogy a biblia nevében cselekednek ezért minden idők legnagyobb népírtása ehhez az erkölcshöz köthető.

    "Az én elméletem a lélekről az, hogy három füle van, most akkor alapítottam egy új irányzatot a vallásodban?"

    Persze, ez akár lehet a te vallásod is. A vallás alapja a hit, ha te hiszel valamiben akkor az a te vallásod. A vallás nem attól lesz vallás, hogy sokan mögé állnak irnak róla egy könyvet és az attól kezdve vallás.

    "Nem más ez mint bálványimádás, meg ha nem is fémből-fából készült, a babona egy formája. Ennél meg az ateisták is jobbak..."

    Nézőpont kérdése. A biblia imádása ugyanolyan bálványimádás, amitől például Jézus óva int téged. Az én hitem pofonegyszerű, abban nincsenek könyvek, nincsenek bálványok, nincsenek papok, és nincs benne imádat sem. Mert ezek azok az eszközök amik totálisan félrevezetnek mindenkit. Az ateisták a legtöbbször jobbak mint a keresztények, (bár egyébként az ateisták 90%-a hívű ember, csak a keresztény egyház szerint minősülnek ateistának), mert nem próbálnak isten nevével fémjelzett "térítést" végezni. A nagy álkereszténységben ami a világon megy, hány igazi keresztény ember él? Aki nem csak azt állítja magáról, hogy keresztény hanem úgy is él? Délelőtt aláírja emberek halálos ítéletét - szigorúan isten nevében - délután meg templomba megy? Misét celebrál majd utána gyermekeket ront meg? Isten nevében máglyán égeti a boszorkányokat! Gyermekezreket küld halálba isten nevével? Hol van ilyenkor az erkölcs, az emberi magatartás? Hiszen ezek az emberek mind ugyanazt a könyvet forgatták amiről te beszélsz! Lehet hogy mégsem egy könyvön múlik? Lehet hogy sokkal fontosabb a belső hit, mint bármilyen világvallás?