• Shakata
    #369
    Narumon: most önmagadnak mondtál ellent. Azt mondod, egy iszlamista szemében hazudik Jézus. Akkor miként lehet az egyik prófétájuk?

    "Nekem ez (szintén kivűlről) nem tűnik semmivel sem agresszivebbnek mint a végítélet napja és az apokalipszis lovasai." A kettő egészen más. János jelenéseiben globális problémákról, természeti katasztrófákról, éhínségekről, háborúkról ír költői formában, melyek minden egyes embert érintenek, hívőt és nem hívőt egyaránt, majd mindenek végén az Isteni igazságszolgáltatásról. Szó sincs benne öntörvénykezésről, és sehol sem bíztat arra, hogy a hívek önhatalmúlag bíráskodjanak. Sőt maga Jézus mondja, hogy amilyen mértékkel ítélkezünk, olyannal fognak minket is ítélni. A koránból vett idézeteknél egyértelmű az aggresszióra való buzdítás. Ez nem értelemzések kérdése.

    toto66: Jogos kérdés, sőt igazad is van, bizonyos szinten. Csakhogy az Isten fia, illetve az emberfia kifejezések, amikkel Jézus magát illeti nem szó szerint "fiat" jelentettek már akkoroban sem. Az emberfia például Dániel könyvének egyik részére utal, ahol ez a kifejezés az Isteni megváltóról szól. Valamint az "Én vagyok." Kifejezés eredeti nyelven az a megszólalás, amivel Isten (Jahve) kikjelenti magát. Ezért meg is akarják kövezni Jézust. A harmadik, hogy megbocsájtja más ember bűneit. Ha mi ketten ártanánk egymásnak, megbocsájthatunk ugyan egymásnak, de hogyha valaki idegen idejönne, és azt mondaná: Megbocsájtok nektek, vaószínűleg kinevetnénk. Ilyet csak az Isten tehet (ha létezik, hogy az ateistáknak, szkeptikusoknak is kedvezzünk kicsit :)) vagyis Jézus ezzel ismét arra utal, hogy ő maga Isten. ezért is meg akarják kövezni.
    Valamint egyszer az egyik tanítványa megkéri, hogy mutassa meg Istent,, mire ő valami ilyesmit mond: "Annyi ideje közöttetek vagyok, és nem ismertél fel?"