• narumon
  #359
  "Narumon: tudtad, hogy a gorillát az 1900-as évek elejéig pusztán legendának tartották, mert élő példányt sem sikerült tudományosan megfigyelni?"

  Igen, volt így ezzel még pár dolog a földön viszont fordítva is.

  Tudtad, hogy sokáig azt hitték, hogy a föld lapos amíg nem sikerült bizonyítani az ellenkezőjét?

  "vagy igenis megtalálták, csak nem hozzák nyilvánosságra,"

  He?

  "Majd ha találnak, olyan papirusztöredéket, hogy zsidók SOHASEM éltek egyiptom földjén és SOHASEM vonultak ki,"

  Várjámár nem arról volt szó, hogy zsidók sohasem éltek egyiptom földjén, mert természetesen éltek. Egyszerűen csak nem történtek velük olyan horderejű dolgok mint a biblia szerint.

  "Egész pontosan tisztában vagyok a bibliai könyvek keletkezésével. Te viszont elhatároztad, hogy a világot csak egy baromi szűklátókörű ellenezőn át fogod nézni, és meg sem próbálod megérteni, amit a másik oldal mond. emberek írták, évszázadok alatt, sok szemszögből, történelmi események, vallásos énekek tanmesék, életrajzok stb..."

  Ezt szintén ugyanúgy megfordíthatom. Te elhatároztad, hogy szűklátókörű ellenzőn át fogod nézni, és meg sem próbálod megérteni, amit a másik oldal mond.

  "és ez hol zárja ki, hogy mind az Istenről szólnak? Ráadásul, ha egy kicsit feltételezzük, hogy van Isten (játszunk ugye) akkor már nem is olyan nehéz elképzelni, hogy nem talán nem véletlenül alakult olyanná a biblia, mint amilyen lett."

  Én egyébként egy pillanatig sem vitattam hogy van "isten". Én azt vitattam, hogy az nagyon messze van a mai keresztény értelmezéstől, és a biblia az meg egy könyv amit sokan írtak és a rómaiak szerkesztettek, a saját szájízük szerint. Pont. Lehet, hogy az útódainknak sok ezer év múlva majd a Gőgös Gúnár Gedeon lesz a bibliájuk mert azt találják meg félig szétporladva.

  "Más: Ki állítja, hogy más vallások (ti.: a kereszténységhez képest) alapvetően tévesek és semmi valóságalapjuk nincs?"

  Senki nem állít semmi ilyesmit. Minden vallás más és más a hit kérdése is. Az ateizmus is egy vallás ebből a szemszögből.

  "mondott: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához, csakis énálatlam." Ez elég egyértelmű."

  Egyértelmű, de én nem ehhez tartom magam, egyrészt mert nem hiszek benne, másrészt mert nem vagyok keresztény.

  "népcsoport az emberiség történelmében, aki ne tisztelt volna Istent, vagy isteneket és úgy gonodlom, hogy az alapszándék számít."

  Ezzel nekem nincs is bajom, mint korábban leírtam én is "isten" hívő vagyok. Csak nem keresztény módon.

  "Meglehetősen sok bizonyíték szól amellett, hogy Jézus feltámadt. kezdve azzal, hogy voltak emberek, akik ezt látták, leírták. persze egyből jön a vád:"

  Jajj nemááááár. Egyetelni ilyen bizonyíték nincs. Senki nem látta!

  "Vajon ha tudják, hogy hazugság, tényleg képesek feláldozni az életüket? Kötve hiszem..."

  Nem. Biztosan tudom, hogy hittek benne, és biztosan nem tudtak semmiféle hazugságról, de ez még nem jelenti azt, hogy ez a valóság.

  "Lélekvándorlás... tehát van lélek, isten nincs?"

  Ezt soha nem állítottam.

  "De tudjuk, hogy ez nem volt mindig így, ugye, tehát egyre több lélek is létrejön? Hiszen egyre több embert kell lefedni... Persze, miért ne... és hová vezet ez az egész?"

  Namost, ha a lélekvándorlás különböző hiteinek utánanézel akkor tudhatod, hogy egy lélek nem egyenlő egy emberrel. A lélek az jelen lehet egyszerre több emberben is, sőt akár idegen civilizáció fajaiban is. Vannak olyan "elméletek" vagy ha úgy tetszik "vallások" ami szerint egyszerre több időben is lehet. Tehát pl ebben a pillanatban testesíti meg a te lelked egy 15. századi kereskedő életét és a mai életedet is.