• Shakata
  #356
  Narumon: tudtad, hogy a gorillát az 1900-as évek elejéig pusztán legendának tartották, mert élő példányt sem sikerült tudományosan megfigyelni?
  Ettől függetlenül léteztek, és nem nagyon érdekelte őket, hogy mit gondol róluk a tudomány. Na itt is nyugodtan beszélhetünk hasonlóról. Az, hogy a zsidó kivonulást nem említik egyiptomi történetírók, még nem jelenti azt, hogy meg sem történt, ráadasául, mint szerintem ezt ebben a fórumban már leírta valaki, lehet, h leírta valaki, csak elkeveredett, vagy igenis megtalálták, csak nem hozzák nyilvánosságra, stb. Majd ha találnak, olyan papirusztöredéket, hogy zsidók SOHASEM éltek egyiptom földjén és SOHASEM vonultak ki, na AZ bizonyíték. Addig meg nincs rá cáfolat.

  Egész pontosan tisztában vagyok a bibliai könyvek keletkezésével. Te viszont elhatároztad, hogy a világot csak egy baromi szűklátókörű ellenezőn át fogod nézni, és meg sem próbálod megérteni, amit a másik oldal mond. emberek írták, évszázadok alatt, sok szemszögből, történelmi események, vallásos énekek tanmesék, életrajzok stb...
  és ez hol zárja ki, hogy mind az Istenről szólnak? Ráadásul, ha egy kicsit feltételezzük, hogy van Isten (játszunk ugye) akkor már nem is olyan nehéz elképzelni, hogy nem talán nem véletlenül alakult olyanná a biblia, mint amilyen lett.
  Más: Ki állítja, hogy más vallások (ti.: a kereszténységhez képest) alapvetően tévesek és semmi valóságalapjuk nincs?
  Ilyet senki sem mond. De mint keresztény, ahhoz tartom magam, amit Jézus mondott: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához, csakis énálatlam." Ez elég egyértelmű.
  Arról pedig, hogy mi volt Jézus előtt, kár is vitatkozni, mert ő maga mondja a farizeusoknak, hogyha azért vagytok bűnben, mert tudjátok, hogy mit kéne tennetek. Ha nem tudnátok, nem volna bűnötök. Egyébként nincs is olyan népcsoport az emberiség történelmében, aki ne tisztelt volna Istent, vagy isteneket és úgy gonodlom, hogy az alapszándék számít. Hogy az ember TISZTELI-e az istent/isteneket, vagy nem. MIndegyik egy-egy út az istenhez egészen addig a pontig, míg Jézus meg nem jelent.

  Akkor "játsszunk" tovább.
  "Ami igaz is lehet. Játszunk. Én azt mondom nem támadott fel. Akkor most mivan?"
  ezzel annyi a baj, hogy te mondod. Meglehetősen sok bizonyíték szól amellett, hogy Jézus feltámadt. kezdve azzal, hogy voltak emberek, akik ezt látták, leírták. persze egyből jön a vád: hazudtak, kamu az egész: csakhogy ezeknek az embereknek semmi anyagi, vagy presztízsbeli hasznuk nem származott ezekből az állításokból. megvetették, kiközösítették őket, sőt 1 tanítvány kivételével mindet megölték a hite miatt. Vajon ha tudják, hogy hazugság, tényleg képesek feláldozni az életüket? Kötve hiszem...
  Lélekvándorlás... tehát van lélek, isten nincs? vagy a lélek is valamiféle spirituális evolúción keresztül fejlődött ki? vagy hogy is van ez? nem telejsen értem az érvelésed, mert semmilyen vallás, vagy nézet mellett nem állsz ki, hanem innen-onnan szemezgetsz. De oké, lélekvándorlás. Számoljunk. ma 6mrd ember él a földön. De tudjuk, hogy ez nem volt mindig így, ugye, tehát egyre több lélek is létrejön? Hiszen egyre több embert kell lefedni... Persze, miért ne... és hová vezet ez az egész?