• asysoft
    Az iPhone nem az érintőkijelző használata okán zseniális, hanem a kezelhetősége miatt. Míg meg nem jelent, nem igazán foglalkozott vele a többi gyártó, úgyhogy közvetve ezzel minden platform híve nyert. iPhone-t amúgy korántsem tartom tökéletes készüléknek, anno 1.0-nál mindig mosolyogtam, mikor Smartphonenak nevezték (elvégre hack nélkül semmivel sem lehetett a funkcionalitását bővíteni), második verzióban viszont AppStore-al nagyott dobott az Apple, 3.0-val végre (Bluetooth korlátozást leszámítva...) mindent tud, ami nekem kéne alapállapotban (igen, azon kevesek közé tartozom, akik használják az MMS-t néhanapján, s tudom, van MMS alkalmazás már most is). Amúgy egész iPhone-jelenségben számomra az "agyatlan fanok" a legzavaróbbak, akik megmagyarázzák, hogy ami rossz, az valójában jó (lásd pl MMS hiánya-"Ki használja?", Bluetooth korlátozás "Ki használja?!"/"Ott az e-mail", Copy/Paste "nem hiányzik sosem"). Mielőtt félreértené valaki: nem minden iPhone usert sorolok be az előző csoportba:)
    Szóba került a WinMo: volt már 2 WM PDA-m, de egyik sem győzött meg. Nem csak az OS kezelhetőségével van gondom, hanem a sok hülyeségével (pl Messenger többszöri bejelentkezéskor mindenkit offline-nak mutat, vagy beragadó ébresztőóra, spontán törlődő számok-első saját, utóbbi kettő ismerős tapasztalatai, s persze lehet, hogy csak az ASUSok ROMja hibás). Ettől még működhet másnak tökéletesen, de engem nem győzött meg.
    Nokia 5800-m van nekem is, kezelhetőségével nincs gondom, 'stabilitásával' (ami alatt nem feltétlenül a lefagyást értem) már annál inkább. Volt már, hogy néma állapotban nem rezgett, hiába volt bekapcsolva, aztán már kezdtem azt hinni, hogy ez feature, nem bug, olyan következetesen csinálta beállításokkal való játék során míg ki-be kapcsolást meg nem léptem... Az is előfordult, hogy boot során történő ébresztés hatására lefagyott, csodás. Amit még fájlalok: szoftverkínálata előző kettőhöz képest siralmas. Nekem pl hiányozik a Skype (Fring-Nimbuzz nem játszik, előbbi állítólag partnerlistán lévőknek küldözget dolgokat, utóbbi pedig gyakorlatilag mindent tárol), s szignózós dolgával is az agyamra megy (tudom, hogy lehet hackelni).
    Mint látható, mindegyik érintőképernyős platformnak meg van a maga nyűgje a szememben

Hogy a hírhez közvetlenül is hozzászóljak: ismeretségi körömben inkább a hagyományos telefonokat kedvelik.