freemanone#41
"bárcask vettem volna egy 'jó kis Nokia'-t, vagy egy tetűlassú, alapállapotban használhatatlan WinMo-t"
"előbbin nemtok netezni/mélelni, utóbbiak meg alsóhangon 60k-ba kerülnek,"
WinMo-t nem védem, de az elsőt kikérem a nokia nevében is.... ha már érintős és okos telókat hasonlítgatunk össze akkor továbbra is az 5800-t hozom példának, és nagyon szépen lehet rajta netezni mailezni. Az N series pedíg nem az én világom. Bunkó méretük miatt. Így ezeket kihagyom, mert nem is igen próbálgattam őket csak futólag 1-2 haverét nézegettem.
Más: feature/ár értéket tekintve a Nokia5800 (ha a picit lassú sebességtől eltekintünk, ami tényleg nem túlzottan zavaró mértékeket ölt) jobb telefon mint az iPhone. Plusz sokkal inkább telefonérzetet ad a szélesvásznú kialakítás miatt, mint kissé bunkóbb méretű társa.
Nagyobb felbontású kijelsző (16:9), kategóriákkal jobb kamera, több memóriát lehet beletolni, hosszabb üzemidő :) nekem ez is pl fontos szempont volt. És akárhonnan is nézem olcsóbb mint az iPhone, mégha nem is sokkal.
Mielőtt valaki megint beleköt, az iPhone is egy jó telefon. EGY BIZONYOS CÉLKÖZÖNSÉGNEK! Akiknek pl nem fontos, hogy a telefonjuk akárhol PC-hez csatlakoztatható legyen mindenféle segédprogram telepítése nélkül. (ezt a 3.0 sem fogja korrigálni tudtommal, addíg nálam meg elásta magát lehet akármien okos is.) Vagy az igen jó felbontású kamera. (Én spec nem havi 2-3 képet készítek akár napi 10-15 is becsúszik ha nem több)
Video felvétel :) részletezzem vagy úgyis mindenki tudja, hogy majd a 3.0-val érkezik az iPhone-ba is. 2,0mpx-en vagy 3,2mpx-en zeiss optikával vennél fel szívesebben mozgóképes tartalmat? Nehéz a döntés.
A zene résznél mindkét telefon jól szerepel, de ha már filmről van szó, azt hiszem a 16:9 magáért beszél.
Memória: iPhone nem bővíthető.... így mégcsak ki sem tudom kapni a microSD karit, hogy azt bedobva egy olvasóba gyorsabban kezelhető legyen. Nokia 8-16-32gb és alapból megkapja a 8gb-s karit. SDHC szóval a sebességre nem lehet panasz.
Nálam ez a pár dolog volt a döntő a két készülék között. DE mégegyszer hansújozom, hogy az iPhone nem egy szar. Csupán nem ők találták fel a spanyol viaszt szokásukhoz híven jó a marketing. :) Viszont a multi touch azért fájdítja a szívemet. Rohadtul jó lenne bizonyos funkciókhoz.