• polarka
    #19
    Látom itt valami félreértés van, úgyhogy igyekeztem minden felvetett gondolatodra válaszolni, hátha így már megértjük egymást:

    -Bizonyos mértékű torzítások nem teszik felismerhetetlenné az illetőt. Vagy te nem ismered fel a telefonban a náthás ismerősöd hangját gépi számítások nélkül?
    -Ha hangfelvételt játszik be, akkor nem lehet felismerni persze.
    -Banknak nincs is joga lehallgatásra, csak rendőrségnek és titkosszolgálatoknak. Nekik sem úgy, h azt mondják, "figyu 8-kor lehallgatok", erre a szolgáltató "Ok, persze. Akkor viszek pizzát."
    -Egyébként, ha úgy köt szerződést a bankkal, h későbbi hitelesítés érdekében adjon hangmintát, akkor máris van nekik és nem kell beszélgetést lehallgatni. Más dolog, h mobilon keresztül valóban nem célszerű az "átvitt hang" (mert a hangodat, az igazat megvallva nem viszik át, csak az info részét) alapján azonosítani. Viszont a mai okos telefonokba talán rakható olyan szoftver (vagy tutibb, ha hardveres megoldás), ami elemzi a hangodat és az alapján egy azonosítót generál és azt küldi el. Most hogy eljátszottunk a gondolattal, fölösleges is hang alapján azonosítani, lehet azt is mondani, h azt hogy kihasználja a mobilodat nem tudjuk, tehát ha akarsz banki tranzakciókat végezni, akkor vigyázz a mobilodra, a jelszavadra és ha elveszted valamelyiket, akkor szólj.
    -Amint mondtam, ha már a mobilod a fülkagylódat elemzi, akkor a hangodat is elemezheti és azonosítót csinálhat.
    -"...így az átviteli csatorna frekvenciaátvitele nem jelent gondot." Ez a mondat, ha szigorúan, szó szerint vennénk nem állná meg a helyét, de értem mire gondolsz. Erről jut eszembe, ha okostelefonod van, akkor pufferelheti amit neki mondasz, és részletgazdagon továbbíthatja ilyen azonosításokért.
    -Nem is kell elutaznia a bank alkalmazottjának, feltalálták a kamerákat.

    -A biometrikus azonosításos dolgot meg nem tom minek kevered a témába és állítod, h én azt állítottam, h abban szaktekintély vagyok. És szerintem te is belátod, h ezzel most mellé lőttél, ha visszanézed az előző hsz.-okat. Segítségképpen összegyűjtöm neked:
    #2 - "Ha bevezetik, akkor a mobilszolgáltatókon keresztül a hatóságok rögtön tudhatják, hogy ki és hol (mobilcellák, gps ugye) tartózkodik éppen."
    #13 - "Ezt már azóta meg tudják csinálni, amióta GSM van."
    #14 - "Azt tudhatják, kinek a nevén van nyilvántartva az adott szám, de azt nem, vajon ténylegesen ki használja az adott pillanatban." Itt feltételeztem, mivel az enyémre jött a válasz, h az előző 2 hsz-hoz kívánsz kommentezni. De talán itt a hiba, te már itt is a cikkben említett dolgokra gondolsz. Bár sztem nem nyilvánvaló. Gondoltam, h az 1. 2 kommentet helyesen értelmezted, hát válaszoltam.
    #15 - Megoldások a problémádra GSM keretek között. Fel sem tételeztem, h te a füles, azonosítós dolgokra tereled a dolgokat, mert erről én nem is írtam.
    #16 - Itt említed először határozottan, h te vmi banki tranzakciót szeretnél a fül-azonosítással. Felőlem beszélhetünk róla, de eddig a hozzászólásig én semmit nem említettem azzal kapcsolatban.