BlackRose#80
"a pénztárcánk legalábbis biztos tudni fogja. meg nő a munkanélküliség, és a sok munkanélkülivel az állam tud építtetni sok erőművet, és mindenki veri hápi."
mégegyszer: "...az állam tud építtetni sok erőművet, és mindenki veri hápi..."
ez nekem központi (állami) tervezésnek néz ki.
"...akkor a sok ember, akinek nem jó a valami, az összeül, és megoldja..."
Sok ember nem old meg semmit! Minden amink van ebben a világban egyéneknek született a fejükben, és egyének építettek előttük dolgozó egyének ötleteire, megoldásaira. Egyébként én azért szóltam be mert egyenesen egy irracionális megoldást (szoláris energia) akartál egy csapásra varázspálcával megvalósítani, vagyis pontosabban azt mondtad, hogy a világnak erre elég pénze van, én pedig azt mondtam, hogy a pénz itt nem segit (és elmagyaráztam, hogy miért), ha ezt nem értetted, ha nem érted a különbséget, a tőke (nem pénz) a technológia és a szükséges kapacitás között, hogy minden változás éveket sőt évtizedeket vesz igénybe és, hogy ennek a központi tervezése és irányítása eddig mindég katasztrófába vezetett. Sokkal kisebb dolgok megvalósítása is óriási kockázattal jár és több szinten változásokat követel meg nem csak mérnöki, hanem pénzügyi, társadalmi stb. Erre te megnagyítottad a tervező munkaerőt (ami egyébként sokkal könyebben megoldható mint a többi amire szökség van - terveket lehet licenszelni pl. de a többit ami kell már nem annyira egyszerű áthidalni) és lebutáztál.
Szóval nem is érdekes... a dolog én minden szavammal azt mondom, hogy majd amikor valami tényleg fáj akkor jön a változás semmi központi beavatkozás nélkül, te pedig azt mondod, hogy majd az állam tud építtetni sok erőművet... nem látom értelmét a további vitának, különben elolvastam amit irtál és igen meg is értettem, bár azt ami értelmes a mondatban, ami nem arra nem csak én reagáltam negatívan hanem mások is. Különben nem értem mit vitatkozol egy "buta emberrel aki nem tud semmit", mert ezt többször is elmondtad.