• Sir Ny
    "Azok akik viszont Sir Ny-hez hasonlóan azt hiszik, hogy mindent tudnak és, hogy a tudást lehet egy pontban összpontosítani és hasznosítani azok soha nem fogják fel, hogy a világot központilag csak egy helyre lehet irányítani... egyenesen a szakadékba."

ezt hol vetted ki a szavaimból? ne próbáld kitalálni amit írok, hanem olvasd el! mert nekem pont az ellenkezője a véleményem, a világ-gazdaság, politika meg minden, ami csak van, az olyasmi, mint az evolúció. arról meg van egy jó mondás, hogy az evolúció nem tervezőmérnök, hanem ha valahol hibát lát, ott toldozgat-foldozgat. nem lesz semmi irányítva, hanem ha ellenben valami nem jó, akkor a sok ember, akinek nem jó a valami, az összeül, és megoldja, akár tudatosan, akár nem.
    és szerintem az elég bizonyíték, hogy a világon eddig minden nem jó dolog megszűnt. és szerintem a világ, meg a társadalom, meg az ilyesmi egyre csak halad előrefelé mint az evolúció(ban az élet) egyre bonyolultabb és életképtelen lesz (pl a dínók sokkal gyorsabban kihaltak, mint mondjuk az egysejtűek, amik még nem haltak ki), majd, egy tőlünk független dolog (pl egy meteor, egy közelben felrobbant csillag, nem földi lények, stb) visszavet a kezdetekhez.
    ez az én világképem, szerintem így működik a világ.