• Indigo
    #5725: Ergo: a nyakukon marad a digitális vásárlás - a kényelem ára.
    Te tulajdonképpen mi a francért vásárolsz játékot? Befektetésként? Mert az már régen rossz... Akinek van egy kis esze, az Steam-en is ugyanúgy vásárol, mint a boltban. Nem kell minden szart megvenni ott sem (akkor sem, ha olcsó). Olcsón kell vásárolni és jót, ami időtálló, és előveszed nosztalgiából akár 15 év múlva is. Én pl soha nem úgy veszek játékot, hogy közben az forog a fejemben, hogy "vajon mennyiért és mikor fogok én ezen túladni?"... Oké, volt pár ilyen, amikor valami nagyon pofátlan összegért hozzámvágtak egy dobozos játékot, amivel úgy voltam, hogy "legfeljebb eladom"... De pl. Steam-en fél euróért sem veszek meg olyasmit, ami számomra nem időtálló, mert nem akarom, hogy "csúnyítsa" a profilom :D

Had mondjak egy saját példát: Steam-es akció keretében megvettem a Men of War Gold-ot és a Death to Spies Gold-ot (mindkettő két-két részt takar). Kb 2100 Ft-ra rúgott csomagonként. Namost te hol kapod meg ezeket ennyiért? Illetve mennyit kell neked ahhoz várnod, hogy a két részt megvásárold ennyiért (valami ultragáz sorozat tagjaként :D)? Illetve tutira biztos vagy abban, hogy a "kommersz" verziókon (ha már felhozták ezt a találó kifejezést) nem buksz legalább annyit (legalább, de inkább sokkal többet), amennyiért én egyáltalán megvettem? :)

Ergo a nyakukon marad... Ergo te többet teszel bele, annak reményében, hogy majd legalább pénzednél maradsz, de nem fogsz. Tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen műfaj - a megjelenéstől kezdve rohamosan csökken az értéke ezeknek a termékeknek. Nomeg azért veszel CE-t, mert az értékállóbb? Ha tényleg csak korlátozott példányszámban jelennének meg ezek a CE-k meg "limited"-ek, akkor még úgy is lenne, de lassan már ezeket is az áruházak ládáiból turkászhatod potom pénzért :) Ám az is igaz, hogy elég sok CE-hez adott plusz tartalom annyit is ér... Szerintem ne nagyon vegyétek ezt az egészet befektetésnek, mert annak nagyon nem éri meg.

#5734: Azért szeretem, mert nyomasztó... - Így vettek StarCraft-ot az emberek.
    Legalább nem drogra, piára vagy valami egyéb hülyeségre verik el a pénzt, hanem értelmes szórakozásra (persze mint mindenben, a mértéktartás itt is nagyon fontos). Jó látni a lelkesedésüket, meg tudom érteni ezeket az embereket. Én mondjuk nem vagyok annyira oda a Starcraft-ért (bár kétségkívül remek játék, meg is van eredetiben egy sokadik kiadás), így aztán én is pofátlannak tartom az árazását, de ha ekkora fan lennék, akkor valószínűleg nem az árán vekengenék, meg ujjal mutogatnék, hogy "nímán a hüjéket"...

#5747: A híradótól nem leszek okosabb.
    Hát "okosabb" nem is, mert az "okosságot" nem ilyen formán mérik. Viszont tájékozottabb lehetsz, ami valamilyen szinten feltétele az "okosságnak" és a műveltségnek... Persze nem az ilyen hörrtévés meg átávés "híradókra" gondolok, ezek pártmédiák, ezektől jó esetben csak félretájékoztatott leszel, rosszabb esetben agymosott zombi. Érdekességképpen persze én is megnézem ezeket néha, mert érdekes látni, hogy ugyanazt a hírt hogyan lehet homlokegyenest ellentétes színben tálalni úgy, hogy hihető legyen mindegyik verzió... Az egyéb műmájer, polkorrekt meg ilyen-olyan konform, ám valójában csak szofisztikáltan fröcsögő műsoraikat meg nem nézem, mert azoktól mindig iszonyatosan dühös leszek... Az m1 meg ugyan "közszolgálati", de én a köz szolgálatát valahogy nem így képzelem el, főleg adófizetői forintokból... De ezt hagyjuk, nagyon off :)

Amúgy az internetes hírportálokat én már előnyben részesítem.

#5757: monitor is kellene, mert gamma sugaraktól kiég a szemem otthon!
    Játékok vagy monitor? Ne viccelj, a monitor sokkal fontosabb! Mármint a "szemed világa"! Én már 2001-ben lecseréltem a monitoromat egy Philips 15"-os TFT-re, ami azóta is megvan. Akkoriban még nem voltak ennyire elterjedve, iszonyatosan drága is volt, de életem egyik legjobb befektetése volt az akkor. Előző munkahelyemen (teleház) unalmamban naphosszat interneteztem, és nap végére már majd' kifolyt a szemem meg fájt a fejem a katódcsöves monitor vibrálásától... A régi kis "szutyok" Philips előtt pedig akármennyit ülök, semmi bajom nincs.

Más:
    http://store.steampowered.com/app/22600/

Szökőévente egyszer teszek ilyet, de ez 0-day kell!!! Főleg, hogy ennyi nem pénz érte! Sőt, szerintem haveromnak is megveszem ajándékba (még egyetemista), mert mindketten imádjuk, csak sajnos tört verzióval Hamachi-n nem tudunk egymással játszani interneten keresztül.