Anno 7 hónapja, mikor megvettem a Box-ot, rettegtem az FPS/TPS műfajtól, viszont nagyon vágytam ezekre a címekre (zárójelben, hogy én mennyire értékeltem a játékot letolásuk után):
- GeoW 2 (8/10)
- Condemned 2 (7.5/10)
- Darkness (8.5/10, fantasztikus játék!)
- Wet (7.5/10, nekem jobban tetszett, mint Stranglehold)
- Halo 3 (8/10)
- Halo 3 ODST (8.5/10, nálam a legjobb Halo)
- Too Human (4.5/10, borzalmas foshalmaz)
- Mirror's Edge 8.5/10, de a szar Sony Braviam miatt, többször rosszul lettem, szó szerint!/
- Kameo 8.5/10 (Elképesztően jó cucc!)
Na most... nagy szerencsém, hogy a Condemned 2-vel kezdtem, mert FPS, de a lassú, belerázódós fajta, van időd átszokni a PC-s ultrakönnyű célzásról. Remek lépés volt ezzel kezdeni, mert KICSIT megtanított konzolon FPS-t játszani.
A következő lépés a Darkness volt, melyben már jobban szükség volt a pontosabb célzásra, de itt is megvolt a fokozatosság, kezdtem belejönni.
Aztán jött a Geow 2. Itt már sokszor hibáztam, sokszor haltam meg a bénaságom miatt, mert egyszerűen nehéz volt célozni, de legyűrtem, term. normalon és a végére kijelentettem, hogy egész jól elboldogulok már konzolos FPS-ekben.
A Halo 3 és ODST-ben már úgy osztottam a fejlövéseket, mint a szél... azóta minden FPS/TPS játékban nagyon jól megy a dolog.
TÉNY, hogy konzolon nagyobb a "találati" pont a legtöbb játékban és sok esetben a rásegítés is jól működik, de NEM lehetetlen az ügy, MEG lehet szokni hidd el!