Ezzel az idézettel kezdett amint lement az MS logó, ami már megadta az alap hangulatot:)
"Stephen King egyszer ezt írta: “A rémálmok a logika birodalmán kívül léteznek, a magyarázatokban nincs semmi szórakoztató, ezek a félelem költészetének antitézisei.” Egy horror-történetben az áldozat mindig azt kérdezi: “Miért?”, de nincs rá magyarázat, és nem is kell, hogy legyen. A megválaszolatlan rejtély marad meg bennünk a legtovább, a történet végén erre fogunk emlékezni."
A story, teljesen spójler mentesen amit tudni lehetett róla nagy vonalkaban:
"Alan Wake jó nevű író, az eladási listák éllovasa, mellesleg igazi celebritás, a szó “tévéműsorokban nyilatkozok, részegen paparazzit verek” értelmében. Alan-t a játék elején egy alkotói válság kellős közepén találjuk, a tőle megszokott műfajtól (krimi) elrugaszkodó új könyve, a “Departure” két éve készül, lekésett vele minden elképzelhető határidőt, ennek ellenére egy betűt sem képes leírni. A csendes északi kisvárosba, Bright Falls-ba tett látogatás, felesége, Alice ötlete, aki a város nyugalmától remél gyógyírt Alan problémáira és álmatlanságára.
Az első Bright Falls-i estén Alice eltűnik, Alan pedig egy szétroncsolódott autóban tér magához. Az erdőben bolyongva egy papírlapra lel: a saját regényének egyik oldala az, a soha el nem készült, soha meg nem írt “Departure”-é."
Kb ennyit tudok én is 2 órát nyomtam. Műremek eddig, akkora hangulata. Olyan "élethű" és hatásvadász az egész erdőnek a kidolgozása hogy bepissant az ember amikor meghallja a szél süvítését, ekkor teljesen valóságosan elkezdenek a fák levelei, a növények a széltől mozogni, de úgy isten igazából ahogy a valóságban is!, ilyet még nem láttam játékba, ez egészen elképesztő.