#309917Grebber volt a fő indok, nyugodtan kérdezz rá Steam-en... hiába próbáltam Ratgabbal megértetni, hogy nem mindenki egyforma és Grebber a büdös életben nem személyeskedett vele se, de vannak, akiknek a tolerancia küszöbe másokkal szemben alacsony és nem érti meg, hogy a másik extrém spórolós, vagy éppen nem érdekli a saját család/barátnő/gyerek, etc.
Grebbert pl. a büdös életben nem tiltottam le, mert az 1 db. "megveszem 1€-t majd 5 év múlva" hsz-e előtt/után van 10 másik, amit meg érdemes elolvasni. Az kevésbé sanszos, hogy kvázi baráti közösséget építesz ki a netes haverokból, mert a fórum jellemzően az egyet nem értések színhelye. Ha nem az lenne, nem lenne miről beszélni/vitázni.
Az ellentétes látásmódok, meg kihozzák pár ember igazi arcát... persze annál kevés boldogabb pillanat van, amikor végre lehullik az álarc és "látod", hogy milyen ember a másik. Ebből a szempontból az IRL kommunikáció torzabb, egyszerűen azért, mert ott ha a másikkal személyeskedsz, az könnyen lehet, hogy letépi a füled és a kezedbe adja :-)
IRL simán lehetséges, hogy akár eltelik 1 évtized is, mire végre kiderül, hogy melyik fajhoz tartozik a másik, mert IRL a legtöbben álarcot hordanak. Részemről, - talán leszoktad nyitni a spoilert - OFF-ban, szoktam magamról mesélni, kicsit bízva abban, hogy más is megteszi (meg is szokott ez valósulni) és ez a fajta megnyílás alapja lehetne IRL barátságoknak is, de annak meg a távolságok a gátjai. Sajna egy netes haverért ritkán megy el az ember pár 100 km-t, egy barátnőért meg bármikor. Pl. Ratgab tavaly járt a környéken (~50 km), én meg egész héten húztam az igát, pedig össze akartunk röffenni, de nem sikerült :-/