Evoluti0N#308102
53 órával a Greedfall végére értem. Év játéka nem, de év meglepetése annál inkább. Az eddigi egyetlen Spiders játék, amit játszottam, az a Mars: War Logs volt és noha a Greedfall sem tökéletes, de hatalmas fejlődés ahhoz képest. Amiben legjobban remekel a játék, az egyértelműen a felépített világ és a quest design. Meglepődtem, h még mellékküldetések is mennyire jók lettek. Ilyen jól összerakott mellékküldiket a Witcher 3 óta nem láttam. A legtöbbje érdekes sztorival rendelkezik, csomó több módon is megoldható és több kimenetele is lehet. Nyoma sincs a "szedj össze három malaclábat" küldetéseknek. A voice acting többnyire jó, a zene is kellemes, de semmi eget rengető. A grafika pedig átlagosnak mondható.
A gyengébb része a játéknak, a harc, ami sokban hajaz a Witcher 3 harcára, ami annak a játéknak se a legerősebb pontja. A másik, amiben a játék nem igazán remekel, az a helyszínek. Az épületeket illetően sok a copy-paste, a külső területeket illetően, pedig mindegyik hasonló stílusú: kisebb erdőségek, mezők, helyenként apróbb települések.
Összességében kellemes alkotás. Nem egy AAA játék, de egy ekkora csapattól és valszeg nem túl nagy költségvetésből nem semmi, h mit raktak össze. Sok szempontból a játék az oldschool Bioware játékokra emlékeztet, ami számomra hatalmas pozitívum. Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.10.07. 20:06:12