Andule#307399
Egy TBS-nek nem igazan szokott "ez igy kerek, teljes" erzete lenni hisz a stilus lenyege a magas ujrajatszhatosagi faktor a random terkep, random ellenfel, sokretuen valtoztathato kezdes, beallitasok, gyozelmi feltetelek, stb es ezek tesznek minden jatekot legalabb kicsit massa. (egy civ sorozatban pl miutan a kezdo civ tulajdonsagai fixek ezert a varians inkabb a terkepben es az ellenfelek nagyszamu variacojaban van szemben egy Stellaris-szal pl ahol ugy szabod testre a nepeket ahogy akarod) A Paradox pedig valoban rendesen koveti a jatekai eletciklusat es akar kepes 1-2 ev elteltevel is ujratervezni jatekelemek funkcioit, de abszolut ertem a dlc dompinges ellenerzesedet mert magam is igy vagyok de objektiven nezve ezekbol sok olyan van ami valoban valodi dlc-s erteket kepvisel. A bajom nekem a paywall moge rejtett feature-okkel es a kozmetikai cuccokkal de hat ez nemcsak a Paradox sajatja, ugyanezt csinalja a Firaxis a Civ-vel, es a tobbi fejleszto is a strategiaknal, ld Total war, Endless Space 2, stb. es szvsz ezek hagynak keseru szajizt a tobbi miatt is. Viszont ha sikerul vkinek nepszerusegre szert tennie akkor ez az uzleti modell mukodokepesnek tunik es rendszeresen kapunk/kaphatunk ebben a jatekstilusban is ujabb jatekokat.
AoW:P-bol neztem stream-et parat de meg nem tudtam eldonteni mennyire tetszik, mennyi valtozast raktak bele a 3hoz kepest. (ott kicsit elvette a kampany elet h a hosok tovabbra is irto tapok voltak rendesen fejlesztve es 2-4 osszefogva elkepeszto tulerot volt kepes rommaverni minimalis serulessel)
a sztori alapu jatekoknal pedig szvsz elegge pofatlan mikor befejezeseket vagy teljesseget csak a SP-al kap az ember, ld Bethesda jatekok, Ubisoft sokszor vagy az emlitett Dragon Age/Mass Effect.
Es ezert aggodik szvsz sok ember joggal az uj Bloodlines vegett is a varhatoan dlc-kbe rejtett jatszhato klanokkal.