Heavy Rain magán vélemény: még mielőtt a neten utána járna az ember, játék közben is erősen érződik, hogy ez a játék, szanaszét lett vágva, és meg lett kurtítva. A végjáték számára teljesen felesleges blackout szekvenciák (és azok helyszíne), játszható fő karakterek teljesen ismeretlen múltja és motivációja (Madison - .. akiről később egy youtube végigjátszás keretébe jöttem rá, miért is csinálja amit.. ugyanis én az egyik karakteremmel nem jöttem össze vele, így nem derült ki róla semmi, de ettől függetlenül továbbra is központi és játszható (játszani kell vele) karakter maradt a játékmenetben).
Aztán utána olvas az ember, és megvilágosodik, hogy itt sokkal több volt valaha a tervező asztalon.
asztrális sikon összekötött lelkek, és a blackout során (amúgy a játékból kihagyott) víziók a gyilkos újabb áldozatáról.. Madison háborús múltja és tragédiája, na meg a motivációja.. a teljes újságírói szála ki lett irtva, csak egy utalás van rá, stb..
. És biztos vagyok benne, hogy a gyilkos karaktere, de akár az fbi ügynök belső küzdelme is jobban ki lett volna dolgozva, és kevésbé lett volna ilyen légből kapott.
Ezek, és a rohadt idegesítő QTE elemek mellett, annyira nem is tudom ajánlani. Egy végigjátszást nekem mondjuk megért, mert ami a történetből benne maradt, az lekötött, az apa főszereplővel együtt lehet érezni, és talán volt némi kihívás is benne. De összességében a vártakhoz képest, csalódás volt (lehet először utána kellett volna olvasnom, végül is nem egy mai darabról beszélünk :D)