"A random encounter pont azért van, hogy a szintezési problémát megoldja."
Ilyenkor úgy érzem, mintha egy non-gamer kőművesnek néznél. És nem először. Figyi... 34 éve játszom folyamatosan, a legrosszabb évemben is 30-35 cím lepereg, a csúcson meg 50. Múltkor is beírtál nekem egy olyat, hogy nincs elég gyakorlatom a TBS-ek terén, miközben már akkor TBS-el toltam (pl. Archon, Battle Chess), amikor te még az első számvonatodat építetted meg a padlószőnyegen Duplo kockákból.
A random encounter egy hibás megoldása a karakterek fejlődésének. Előbb-utóbb a legtürelmesebb gamernek is a töke tele lesz vele. Emlékszem, valamelyik részben először találkoztam az encounterek számát csökkentő tárggyal. Azonnal használni kezdtem, aztán 10 órával később szembesültem vele, hogy rábaxtam, grindelhetek, mert nem vagyok elég oda, ahová jutotta, nem harcoltam eleget.
"sosem szoktam grindelni csak azért, hogy magasabb szintű legyek"
Pedig elég sok jRPG-ben rá vagy kényszerítve. Amúgy NEM, nem csak a FF első részéről beszélek, hanem majdnem az összesről amivel eddig toltam és hidd el sokkal toltam... a 3. részt, a Crisis Core-t is majdnem végig, az X-2-öt is sokáig, amiket letoltam azokról meg írtam. A Septerra Core-tól kezdve egészen a Dirge of Cerberusig, mind-mind szembesültem azzal, hogy grindelnem kell a magasabb szintért. Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.25. 13:28:19