• Tinman #304979
    The Evil Within 2 is lepergett... meg előtte az Injustice 1 és 2, is, de most ez érdekesebb.

+ Eléggé pofás küllem. Nekem ez a graf bőségesen megfelel, holott tudom, hogy szidták páran a külső helyszínek miatt, de én ennyire nem vagyok szigorú vele, mert itt a hangulatteremtés a lényeg, a célnak meg ez így megfelelt és qrvára nem ezen múlt, hogy elcsúsztak a banánhéjon egy kissé.
    + Ez egy Splinter Cell, némi horror felütéssel, de horror rész az csak max annak lesz ebben a játékban fosatós, aki eddig Nintendo konzolon kívül mást életében nem látott.
    + Valamennyire addiktív. Mivel megmaradt az 1. rész stealth kill mókája, így azzal elég sokáig elmaszatolható a core gameplay, főleg, hogy történnek más dolgok is, meg eleinte elég könnyen is halsz, így mire észbe kapnál, hogy mennyire kevéske is ez, már vége a játéknak.

0 - Nem ez a történet fog álmatlan éjszakákat okozni senkinek. Az 1. résznél páran kifogásolták, hogy nem igazán értették a sztorit, hát itt jóval egyszerűbben megérthető. Nem rettenetes a történet, de nem is kiváló. Alapvetően érthető az egész és logikus, hogy miért ezt lépték meg, de én csavartam volna jó sokat és KEGYETLENEKET!

0 - 5-6€ körül ajánlott vétel. Amúgy azt az 50-60€-s agyrémet a büdös életben nem éri meg.

0 - Nem rossz a kihívás, de nekem túl könnyű volt. Szégyen szemre normalon toltam. Már bánom.

- NEM SIKERÜLT! A TEW 2 NEM ér fel az 1. rész nyomába. Végig reménykedtem benne, hogy talán majd a vége felé bebátorodik, de nem. Ez egy herélt TEW. Mikami hiánya kőkeményen érezhető. John Johanas van helyette, a seggfej kretén kis pöcs, aki Mikami saruját se nyalhatná meg. Hogy a fszba gondolta a Tango, hogy ennek a SEMMIT felmutatni nem tudó embernek adja át a mestertől a direktori széket? Ez a kis szarházi csinált ebből egy a játékból egy nagyon US szájízű valamit, ami totális bukta lenne, ha Shinji és Itaru Yokoyama nem teremtik meg ezt a kiba. jó világot.

- A hangulat, már csak ÁRNYÉKA az 1. résznek. Ez komoly probléma. Az 1. részt kb. végigborzongtam, ezt meg... hát ezt nem.

- BUTÍTÁSOK TÖMEGE egy második részben? WTF? Tele van most is az egész játék fekvő dögökkel. Ellopózhatsz mellettük, de ha durvul a dolog a közelbe, akkor felkelnek és bedarálnak. Ergo ki kell nyírnod őket, már csak a zöld gél (kvázi XP) miatt is. Az előzményben fogtad a gyufát és felgyújtottad őket a snecibe. A gyufák száma limitált volt, de működött, hasznos volt. Itt ilyen nincs. De ostobaság az van! Ugyanis fogod fejbe lövöd a fekvő mobot, szétloccsan a fele feje, majd felugrik és Resident Evil szerű csápokkal a fejéből kikandikálva ront neked és sok esetben még KETTŐ lövés kell belé. Ez egy full alap mobra igaz. Baromság.
    ***Ahogy az is, hogy NINCS Molotov koktél! Tudsz üres üveget dobni és odacsődíteni őket, de csoportos eloszlatásra vajmi kevés fegyvered van, erre szolgált a Molotov. Van ugyan most is kevés robbanó nyíl, de abból egyrészt tényleg kevés van, másrészt az boss harchoz kell, harmadrészt nevetségesen szarul működik maxolva is, ugyanis a tömegbe lőve annak instant halál akire lőtted, de a többiek is felrobbannak, csak éppen vissza fel is kelnek!
    ***A saját kis menedéked a korábbi részben elég sok érdekességet tartogatott az ember számára, itt jóval kevesebb interaktív elem van.
    ***Kivették a csapdákat is...

- Az előzményben tényleg szinte minden fegyverre szükséged volt. Itt a kés, shotgun és a pisztolyon kívül alapvetően kibaxhatod az összes többit a kukába! Főleg a lángszórót, amit eleve elég későn kapsz meg és amikor kéne, akkor pont olyan lényekkel fogsz harcolni, amik a szájuk kiöblítésére is kerozint, meg izzó szenet használnak -.- (Nem sorolom tovább a butításokat, van belőle még egy rakat!)

- Újrafelhasználás és lustaság! Volt egy NYITOTT helyszín, amit 3x kellett kitakarítanom a játék különböző pontjain. A semmiből telebaxták ellenféllel, mikor újra megérkeztem, persze megmagyarázták, de abszolút arról szólt, hogy a kezdeti lendületes ötletelés a játék közepétől alábbhagyott és kiizzadták u.a. a helyszínt más mobokkal. De nem csak itt érhető tettem a recycling. Millió helyen, nyilván az 1. részből és rohadt sokat koppintva, komplett játékbeli elemetek is, pl. egy olyan komolyabb moból rögtön kettő is amolyan boss harcként, ami elől bújkálni kell és NAGYON idézik a korábbi részben látottakat. Aztán a vége felé jönnek az 1. rész
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    boss harcai közül is
    , csak úgy, mert már fogalmuk se volt mit találjanak ki. -.-

- Az ilyen nagyobb nyitott terek egy FESZES horror-gore címben NEM jók! Mert az van, hogy miután kitakarítottad egy kongó placc lesz, ahol lófasz se történik, te meg ott lootolod a SZEMETESKUKÁT lőporért. További baj velük, hogy elveszik a drámai survival hangulat, hiszen minden van hová elfutni, mindig van hová elfutni és a játék 90%-a nevetve végigsunnyogható úgy, hogy komplett mob seregeket ölsz meg egyetlen egy késsel.

- Az, hogy egy az egyik rossz arc, az már nekem kínos, ahogy az is, hogy a félrecsúszott vallási őrületet lovagolja meg már a tököm se tudja hányadik film és játék. UNCSI!

- Egy ilyen játékba rohadtul kell az az őrület, ami az 1. részben ott volt. Kellett bele a beteges, egyedi látásmód, attól baxott oda. Ebben is van, de csak nyomokban és sokszor van olyan vótmá' érzésed és az egy rád hatni akaró játékban sosem jó ómen, ha "vótmázol"...

- Még mindig eléggé zavaró, hogy a képernyő simán 35%-át a főhős háta takarja ki. Ez 15 éve oké volt. Ma már nem az.

- Nevetséges technikai vergődések. 60 frémnek 60 frém, csak szar a frame pacing, meg szar a VRAM kezelése, ezért még olyankor is képes beszaggatni, amikor semmi különös nincs a képernyőn és ami főleg röhej, hogy min. butítva is hót' u.e. adja elő.

- Egyszer úgy kiakadt a diafilmek nézése + pause közben, hogy nem reagált aztán semmilyen gombra. Menübe ki, betölt, működött. Bug lesz ez.

Mint NEM The Evil Within 2 cím, nem rossz, egész jól elvan vele az ember és 42342. alkalommal se uncsi levadászni hátulról a mocskokat, de mint egy LEGENDA 2. része? Muhahaha.

Két értékelést tolnék rá:

1. Nem TEW cím: 7.5/10
    2. A TEW második része: 6/10

27.5 óra alatt toltam végig, lassú, stealth módban. Ennyit a HLTB eredményekről... ott a kimaxolása ennyi, az meg 2 végigvitel simán.

Kb. megkaphattam a személyim, amikor a Duran Duran - Ordenary World slágere hódított, de az Evil Within 2-ben is elhangzik párszor egy szerintem érdekesebb újragondolása.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.02.01. 22:11:38