• Rony94
    Kingdom Come: Deliverance

Körülbelül 4 óra tutorial rész után ezeket tudom mondani a játékról:
    -A játék nagyon szép, mégis csak egy Cryengine-es játékról beszélünk. Viszont sajnos az optimalizáció nem teljesen százas. A grafikai beállításoknál 5 fokozat van (Low, Medium, High, Very high, Ultra). Én Medium és High beállításokkal játszom és így nagyjából tartja a fps-t 50 és 60 között. Láttam videót ahol FullHD felbontáson, Ultra beállításokon szaggatott a játék....egy GTX 1080Ti-n. Úgyhogy ezzel van meló rendesen. (Lentebb majd beágyazok pár képet a játékból, semmi spoileres)

-A hangok egyelőre nagyon jó minőségűek és annyira nem értek ezekhez, de korhűknek hangzanak. A kezdő területen élvezet volt hallgatni a lakosokat ahogy dolgoztak, beszélgettek, kalapáltak, szénát pakoltak, az árusok nyomták a marketing szövegüket, nagyon hangulatos az egész hangügyileg.

-A menürendszer nagyon egyszerű (konzolos) kidolgozású. Aki játszott már az Oblivionnal, annak nagyon ismerős lesz. Eddig az inventory-val nem volt gondom, egyszerűen kezelhető. A térkép eléggé sajátos stílusú. Olyan stílusban rajzolták mintha a középkorban lennénk. A kódex meg teli van érdekességgel. Aki issza a történelmet, az igazi csemegéket olvashat.

-A harcrendszerről még sokat nem mondhatok, mert nem volt még olyan sokban részem. Volt egy tutorial része a kardvívásnak, meg egy-két ökölharc, de első blikkre érdekes. Majd később még kitapasztalom, de az biztos hogy az Elder Scrolls-os bal egérgomb spamelésénél jóval mélyebb. Több irányból is lehet támadni, van erős és gyors támadás, ezen kívül lehet rúgni és blokkolni is. Ha jól tudom, karddal nem mindegy hogy milyen irányból blokkolunk, tehát arra is figyelni kell majd.

-A fejlődés hasonlóképpen történik mint az Elder Scrolls játékokban, tehát amit éppenséggel csinálunk, arra kapjuk az XP-t. Ha jól olvastam, 3 szintenként tudunk plusz perk képességeket megnyitni amiktől buffokat, de egyben nerföket is kapunk, úgyhogy erre is oda kell figyelni hogyan válasszuk ki ezeket a képességeket.

- A szinkronhang eddig okés. Nem egy Mafia 2, nem egy Witcher 2-3, nem egy GTA, de teljesen okés. Egy cseh úriemberrel vagyunk és a csehek mind angolul beszélnek, míg a többi nép a saját nyelvén. Ennek eredményeként nagyon jó érzés volt magyar szinkront hallani. És az a poén hogy az átvezetőben elég jó minőségűek voltak azok is.

Egyelőre ennyit tudnék a játékról mondani. Bemásolok pár képet alulra, akit érdekel, Med-High-on így néz ki a játék.

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.02.13. 19:09:21