• B0nFire
    Én nem félek attól, hogy kis hazánk veszélyt jelentene a könyvkiadók számára. Jól példázzák a magyar olvasási szokásokról írt tanulmányok. Rém keveset olvasunk; jobbára csak az iskolások, mert nekik muszáj. A felnőttek között inkább a napilap olvasása dívik, de azt is éppen csak átfutják. Könyvet nagyon kevesen vesznek a kezükbe önszántukból.

Milliószor fordul elő, hogy várakozni kell (orvosnál, vasúton váróteremben) Nálam mindig van könyv, hogy elüssem az időt. De amikor előveszem, és elkezdem olvasni, az emberek úgy néznek rám, mintha csudát látnának. "Ez meg mi a fenét csinál?" - kérdi a tekintetük. És minden további nélkül képesek heteken át!!! (mondjuk kórházban) arra, hogy csak üljenek, és bámuljanak kifelé a fejükből egész nap!

100 emberből egy kezemen meg tudnám számolni, aki várakozás vagy utazás közben olvas, vagy mondjuk keresztrejtvényt fejt. De azért a középiskolás réteg se kutya. Buszon-vonaton mindnek fülhallgató a fülében és hadd menjen a zajártalom! Évek óta közlekedek és járok a fent említett helyeken, de nem igazán emlékszem, hogy valakit is olvasni láttam volna - már magamon kívül.

btw, az ebook még gyorsabban tud terjedni a torrenten a kicsi mérete miatt. Míg egy film többszáz Mega, vagy néhány Giga is lehet, addig egy 300-400 oldalas regény pdf-ben mindössze másfél Megabyte. Úgyhogy ha a filmek terjedését nem tudják megakadályozni - holott órákig töltik a peerek, addig egy könyv letöltése egy szempillantás.

DRM-es könyvet meg már előre mondom, hogy nem veszek. Majd marad a crack. Egyelőre azt szívatják vele, aki fizet érte. Játékok esetében már hallottam ilyet. A "bóti" program behalt egy idő után, aztán telefonos meg online aktiválás-kutyafüle, míg a crack vígan fut.

Ha meg megveszek néha 1500 Ft-ért egy mozijegyet, akkor kikérem magamnak, hogy a film előtt Andrew Vajna lebasz, hogy tolvaj vagyok! Kapja be!