Wittgen#26
Itt mindenkinek van némi igaza. Pl a szerelési útmutatók, napilapok, tankönyvek, oktatóanyagok, stb. azok nagyon jól működnének a napi használatban. Viszont a regényeket, novellákat én utálom gépen/képernyőn olvasni. Meg ugye ott az olvasás feelingje, az új könyv illata, stb. Én pl rendszeresen letöltök mindenféle irományt a netről és kiírok magamnak (sohasem lehet tudni, mikor támad kedvem elolvasni, mikor lesz szükségem valamely könyvben rögzített tudásra pl kandalló építése otthon, ilyenek).
Ettől függetlenül nagyon sok könyvet megveszek, mivel hiába van meg digit-formában, de mégis csak úgy az igazi, ha ott figyel a polcon miután elolvastam. Amíg lesz nyomtatás, addig én vásárolni is fogok (feltéve ha megjelennek olyan művek, amik tetszenek).
A noname íróknak viszont a net nagyon jól jön, hiszen tudják terjeszteni irományukat. Így ismertté válhatnak, valamint a visszajelzések alapján csiszolhatják stílusukat, stb.
A kiadók meg nagy valószínűséggel így járnak. Jó persze, nem lehet csak úgy kiadni valamit nyers változatban, de mi akadályozza meg majd az írókat abban, hogy összeáljanak szerkesztőkkel, tördelőkkel, akik végső fázisba hozzák a művüket? Így a kiadóra jutó profitot megkaphatják, netán olcsóbban tudnák műveiket árulni.