• bakagaijin
    #24
    Nem rémlik, hogy lenne színes ebook-reader, eInk-ből színes ráadásul még csak csillagászati áron van. Nomeg ezek nem is gomb-elemmel, hanem LiIon/Polymer akksikkal mennek, az eInk nem is használ áramot csak a lapozáshoz.

    A könyvek jó dolog, én is kedvelem őket. De van pár hibája: valami eszméletlenül nehéz, költözéskor 50-100kg-ot mozgatni, pláne országok között 5kg-os csomagokban nem olcsó mulatság. Nagy: egy Rejtő v. Shakespeare összes elfoglal egy full szekrénysort, txt-ben tömörítve kb 5MB, ami semmi. Nem szereti a vizet, tüzet, gombát, akármit. Sajna az ebook-readerek sem, viszont N példányod lehet ugyanabból a könyvből, cd-re, webre backup-olva, hiszen baromira kicsi dolgokról van szó. Is itt jön be a DRM, ugyanis az ezt a hihetetlen előnyt és biztonságot egy kecses mozdulattal a kukába billenti...


    Van még jópár előny, pl. kereshetőség, szakkönyvek esetén az egyszerű update-elhetőség. Egy extrém példa: kereskedelmi repülésben csak friss térképek alapján lehet repülni (asszem max 1 hónapos lehet vagy valami ilyesmi), a térképeket hetente több ezerszer változtatják (földi installációk, kifutópályák, akármik miatt). Tehát ezeket a térképeket minden egyes légitársaság minden egyes pilótájának meg kell kapnia havonta egy példányban. Mondom ez extrém példa, de gondolj bele pl. szerelői kézikönyvek, minden egyes évente frissülő program kézikönyve, telefonkönyvek, akármi - ez azért durva mennyiség. Az újságokról már nem is szólva, amik naponta, hetente évülnek el és jönnek ki új példányban :).