• B0nFire
    Én könyv alatt regényt értek, nem lutra-albumot, meg kifestőt. Így természetesen csak szöveges fájl van, ami méretre annyi, amennyit említettem. Persze, pakolhatunk sok színes képet a pdf-be, sőt, ágyazzunk bele flash-videót is, meg minden szirszart, és ettől veszíti el egy könyv a könyv mivoltát.

És ezért kerül 50-60 ezerbe egy ebook reader, mert kell bele színes kijelző, kereső, billentyűzet, kutyafüle. Nem kell bele, mert ezt tudja a laptop és a notebook. Nem akarok az ebook readerrel sem torrentezni, sem internetezni. Arra van számítógép, ami célszerszám, úgyhogy sokkal alkalmasabb univerzális feladatokra.

Lenne egy sima monokróm megjelenítő, meg egy-két gomb a lapozáshoz vagy nagyításhoz. Sokkal kevesebből kijönne és kevesebbet fogyasztana. Általában a könyveket sem négyszínkolorba nyomtatják (kivéve a művészeti, grafikus kiadványokat); elég egyetlen szín, oszt csókolom! Tudom, hogy ma nagy divat univerzális eszközöket gyártani, de nem kell hegyre halom, mert már a mobiltelefon is univerzális, meg létezik palmtop is. Az ebook readernek miért kell multifunkciósnak lennie?