Alvarez999#17
"Azzal egyet értek, hogy a könyv olvasás sokkal jobb érzés mint egy monitort bámulni és úgy olvasni valamit."
Az e-papír már szinte semmiben nem különbözik a papírtól, már ami az olvashatóságot és a szemkímélést illeti. És mennyit fog még fejlődni!
#10: "Könyv mindig lesz. Az olvasásnak feelingje van, kiülni a teraszra, hallgatni a madarak csiripelését, és közben lapozgatni egy könyvet."
Ahogy vinyllemez is. Csak éppen egyre inkább a perifériára szorul, piacilag. Én egy időben - jó régen - fontolgattam a félezer darabos vinylgyűjteményem digitalizálását, de letettem róla. Jelentős részük időközben megjelent CD-n, így a digitalizálás okafogyottá vált.
06: B0nfire "az ebook még gyorsabban tud terjedni a torrenten a kicsi mérete miatt. Míg egy film többszáz Mega, vagy néhány Giga is lehet, addig egy 300-400 oldalas regény pdf-ben mindössze másfél Megabyte."
Ez sajnos nincs egészen így, mert nagyon gyakoriak a grafikus PDF-ek, amelyek sokkal nagyobbak. Cserében nincs szükség OCR-re és proofreadingre. És persze még így is elég kicsit a file-ok ahhoz, hogy igen könnyen és gyorsan csereberélni lehessen őket.
Amúgy meg a DRM-es könyv halva született ötlet. Ha másképp nem, Print Screennel vagy bármely screen grabberrel elmenthetők az egyes oldalak, a mostani OCR-programok pedig ilyen forrás esetén tökéletesen hibátlanok és a formázást is megőrzik.