• Doktor Kotász
    Szerintem te beteg vagy. :-(
    Töltessél ki magaddal valami pszichológiai tesztet, hogy miért kell ilyen gagyi eszközökkel nyugtatgatni magad, ha elpattan benned valami, amikor valami olyat hallasz valakitől, ami ellentétes a véleményeddel.

Mondok neked egy tudományos tényt.
    Tízezer éve az időszakos ingadozásoktól (középkori kisjégkorszak) eltekintve emelkedik a föld átlaghőmérséklete. E ténytől folyamatosan eltekintenek azok, akik a globális felmelegedést emlegetik. Számos tudós van (nem az egely-féle UFO-szakkörös áltudósokra gondolok), akik nem hisznek a globális felmelegedés elméletében. Régebben többségben voltak. Egyszerűen felnőtt, és tudóssá vált egy olyan generáció, akik a médián keresztül ezt a szerintem téves elméletet hallották gyerek koruk óta a greenpeaces csókáktól.

Én ezt gondolom, te meg nem.
    De, ha neked jól esik, akkor vicsorogjál, meg fröcsögjél.
    Nem is ez a legnagyobb hibád.
    A szégyened az, hogy ez a topik nem erről szól. Nyílván azért váltottál erre, mert az eredeti témában nehezen védhető álláspontod van. Te pedig ezeket beszélgetéseket egyfajta háborúnak fogod fel, ahol minden áron nyerned kell. És ha témát váltasz, és követelődzöl, hogy valaki ezt meg azt fejtse ki, meg hozzon, mutasson be forrást. Mert azt hiszed, hogy ekkor te irányítasz mindent, diadalmaskodsz...

És szépen bemagyarázod magadnak, hogy a másik hogyan ég, meg a múltkor is hogyan égett. Szépen elvagy magaddal, hogy nyered a képzeletbeli kis csatácskáidat?

Itt szépen a margón megjegyzem, hogy egyfajta békülékeny hozzászólásra rohantál ki ismét. (azt hitted, hogy valami gyengeség jelét látod, mert nem ugrottam a torkodnak?)

Nekem hányingerem van ettől a mentalitástól.
    Nem éreznéd magad úgy jobban, ha szépen mindenki elmondaná a véleményét? Ha lefolyna egyfajta párbeszéd?