• Sanyix
    "1. azt hiszitek minden felsőoktatásban dolgozó tanerő alapból síkhülye, csak ti vagytok a helikopterek"

Nem minden, csak kb 70% :) (tapasztalat), meg a munka is helikopter :D

"2. azt hiszitek, hogy ha megszerzitek a papírt, akkor mindenhez érteni fogtok"

Nem hiszem, inkább azt hiszem, hogy nem sok esélye van hogy BÁRMIHEZ is érteni fogtok :)

"3. azt hiszitek, hogy bérniggereket képeznek az egyetemeken."
    Hát pedig lehet hogy van benne igazság, egyébként meg melegedőnek használják főleg :)

"az alapképzés, mint a neve is mutatja egy alapot ad, amelyre biztosan lehet építeni a jövőben. Voltak szopató tárgyak? Hogyne, nem is egy."
    Ez már lejárt bullshit, túl sokszor el lett sütve, mint a "szemléletet ad szöveg is", és persze mindenki tudja, hogy mennyire nem igaz.
    Az is fura, hogy valahogy nekem elég széles látóköröm van, diploma nélkül. Csak úgy érdeklődésből a szakmámon a programfejlesztésen kívül, mindenféle dolog érdekel, és sok dologból folyamatosan fejlesztem magam, pl elterjedt digitális átviteli szabványok (xDSL, DOCSIS, xPON+ hozzájuk a modulációk, elektronikai felépítés), úgy egészben minden ami a számítógéphez tartozik (processzor architektúrák, buszrendszer, gpu felépítés, és ezek működése), és kevésbé "kocka" irányok is erősen érdekelnek, pl az űrutazás(ez utóbbi annyira, hogy simán elolvasgatom és értem az STS(űrsikló) rendszer kézikönyvét, ami bizony sok helyen elég nyers szakmai szöveg), repülés, földrajz, biológia, stb.

Aztán a számítógépen kívül nincs más diplomás droidra mondhatod hogy széles látókör :)
    Tudod ez nem diploma függő, hanem ember függő, sőt az ész sem diplomafüggő.
    A diploma manapság már egyenlő azzal, hogy az emberke azt hiszi, ha meg van minden cukormázból lesz, 2 perc alatt talál munkát, és bizony ő kurva okos lesz.
    Régen még ha meg akartál tanulni valamit, nem volt más... de ma már van egy olyan okosság, hogy internet, iszonyú mennyiségű információval.