codylcran#80
Na először is. Anyámék életük során kifizettek ennyi adót, ami az én oktatásom fedzheti az egyetemen. Azt a pénzt legalábbis ők így fogják fel. Amikor majd a a te gyereked fog egyetemre járni, ha van egy kis eszed te is így fogod fel. Az a baj, hogy inkább oktatásre kéne költeni az állami bevételek 50% -át. Minél jobb szakemberek képzésére persze, de nem a töltelékszakokra. DE amikor azt mondják, hogy 5 milliárd forint lenne a bp-i szabadtéri műjégpálya felújítása, akkor az egekben van a pumpám. Meg attól a sok embertől, aki manapság rokkantnyugdíjas lesz. Meg a sok rendőrtől, meg tűzoltótól aki manapság 40-45 éves korában nyugdíjas lesz !!! Az én nagyapám is rendőr volt és 55 éves koráig, az akkori normális nyugdíjkorhatárig dolgozott. Minek mennek ma ennyi idősen ezek az emberek nyugdíba? Meg a sok ingyenélőről már ne is beszéljek, akik várják a havi jattot, mert az alanyi jogon jár, akkor is ha nem dolgozik...
Visszatérve az egyetemre. Én az orvosira járok. Ha fizetni kéne, tuti nem tudnám kifizetni, mert 1. dolgozni lehetetlen mellette, 2. anyám nem tudja kifizetni, nemhogy a 850 000-et félévente, jelenleg a 250-et sem, mert a válás óta lakáshitelt fizet. Akkor belőlem így ne legyen orvos? Mert nem tudnánk kifizetni?
A másik. Most mindenki nézzen magába. Itt az én helyzetem. Elvégzek kiváló eredménnyel egy nehezebb gimit. Felvesznek az ország talán legnehezebb egyetemére, ahol évente legalább 4000 oldalból szigorlatozom, átlag 3 szigorlat/év, ez 6od évre olyan 28 szigorlat. Más egyetem jó, ha van 4-6 amíg el nem végzik. Ezek után kapok egy ált. orvosi diplomát, amivel egyedül még nem dolgozhatok. Újabb 5 év tanulás, kórházi munka, szakosodás, Mo-on ez átlag diplomás fizetés mellett. Jobb esetben, ha vége, 29-30 évesen megvan a szakvizsga. Lehet kezdeni egyedül melózni. Eleinte nem, persze utána pár évvel később könnyedén folyik be a lóvé. DE kérdem én. Ha ott a lehetőség, hogy minden szenvedés után, az általános orvosi diplomával 24 évesen kimenjetek az országból és 6szor annyit keressetek, utána szakorvosként 8-10szer annyit, mint itthon hivatalosan... Akkor ki maradna itthon? Kezeteket fel