• macleod2005
    Felsőoktatásban nem lehet megtanulni programozni... tapasztalat. Otthon leülsz, kiválasztasz egy nyelvet és azzal foglalkozol, neten megvan minden segédanyag.
    A mi fenomenális főiskolánkba(még ide járok, ezért nevet nem mondok, akinek ismerős a helyzet, úgyis rájön :) ) a programozás így néz ki:
    1. félév: Bevezetés a programozásba: Pascal - logikus, tanuló nyelv
    2. félév: Programozás - C, és eléggé okos ember tartotta nem volt vele probléma
    WEB programozás - Tanár magasról tojt ránk, egy fiatal srác, megvoltak a haverjai is csoporton belül, programozást nem tanított, hanem a haverjaival nyomatta a tipikus linux-huszár szöveget, vizsgára önállóan felkészültem, megtanultam php-zni, vizsga elött egy nappal benyögi, hogy lesz elmélet is, php24 óra alattot tessék megtanulni ... (végülis 24 óra alatt)
    3. félév: Vége lett a jóvilágnak, tanszékvezetőnek kaptunk egy nőt, aki programozni nem, mást "anál" jobban tud csinálni. 1 nyelvhez ért c#.
    akkor az óra: Programozás 2: minden tanár c++ -t tanít, a néni c# -ot(nameg az uccsó 2 órába megmutatták mi az a Java), hülye voltam hozzá vettem föl, hiba volt, de lényegtelen, mert mindenkit megváktak az elméleti feladatokkal.
    4. félév: Szoftverfejlesztés: Delphi (a néninél c#), a tanár inkább programozó mint tanár, 2-en vagyunk a csoportba, akik valmit tudunk produkálni (egyik srác harmadszorra járja, nekem meg apum delphibe programozik, ragadt rám is valami), többiek 0.00 eséllyel indulnak(természetesen lesz elmélet a néninél c#-ból...)

Na ilyen lehetőségekkel induljon neki valaki a programozói pályának, 6 nyelv, 4 külön csoportra lehet osztani, és akkor a mérnököknek meg a gazdászoknak egyszerre van programozás....