Na, az ilyen zongoratanárokat kellene belelőni mind a Dunába! Nekem egyszer csinált ilyet; úgy vágtam szájba, hogy majd' kiköpte a fogát. Aztán kerestem egy normálisat. A kezet üti a hülyéje, amivel játszik a zenész?! Nooormális?!
Mellesleg az igazi magántanárt egyelőre nem helyettesítheti semmi. Persze, könyvből is meg lehet tanulni egy hangszeren, mert leírással, kottával és illusztrációval már eddig is voltak akik így tanultak. Mindazonáltal egy zenésznek, ha profi akar lenni szüksége van egy tanárra. A tanár ugyanis ismeri a zenész hiányosságait, tudja mire kell gyúrni, mit kell fejleszteni, és nem utolsósorban figyelembe veszi az emberi szempontokat - tehát nem gyakoroltat addig, amíg ínhüvely-gyulladást nem kap a zenész, mert nem az a cél, hanem, hogy a helyes technikát elsajátítsa.
Szóval zenetanárra mindig szükség lesz, ugyanúgy, ahogy egy jó sportolónak edzőre.
Mellesleg meglepődtem, hogy ez a progi miért éppen a fúvósokra van kihegyezve elsősorban? A zongorának kellene lennie alapból, aztán arra pakolni a többit, a szólóhangszereket. Ha nem zongorázik szólóhangszer mellett, akkor nélkülözhetetlen az összhangzattan, valamint a szolfézs.