• dez
    #63
    Csak viccelt. Arra akart utalni, hogy az állítólagos külső energiaforrás (kiv. beindítás) nélkül is működő, hovatovább energiatermelő készülékekre is mindig azt szokták mondani, hogy lehetetlen, mivel a "semmiből" nem lesz energia, ezért nem lehet több a kinyert energia, mint a befektetett.

    Ezt azok a nem túl nyitott gondolkodású fizikusok (főleg ha akadémikus az illető, aki nem kutat, hanem a meglévő tudást igazgatja) mondják előszeretettel, akik kizárják annak lehetőségét, hogy valamilyen ismeretlen energiaforrás kap szerepet az adott szerkezetnél, ergo az energia nem "valahonnan" jön, hanem "sehonnan" jönne, vagyis nem jön.

    Mert olyan ugye nincs, hogy valaki (pl. egy egyszerű mérnök, hobbi barkácsmesterről nem is beszélve) csak úgy építsen valamit, ami egy olyan fizikai effektusra v. energiaforrásra építsen valamit, amíg azt egy fizikus annak rendje és módja szerint fel nem fedezi, 135 másik ki nem kutatja több év aprólékos munkájával, és le nem hozzák az összes komoly tudományos lapban. Addig az nincs, punk tum.

    És mivel már annyira-de-annyira ismerjük a világot, hogy szinte kizárt, hogy valami nagyon alapvetőt még ne tudnánk róla (ezt előszeretettel emlegetik tudományos körökben), aminek nem kellene léteznie, azt nem is keresik, így hát kicsi az esélye, hogy pont egy fizikus bukkanjon rá. A kör bezárult.