• NEXUS6
    #76
    Szerintem is elég naiv a fazon, persze előfordul, hogy vastyúk is talál szeget, de egy szint alá nem kéne lemenni. Értem ez alatt, hogy meg lehet hallgatni Pistabá történeteit, arról, hogy pl. hogyan csinált soha ki nem alvó kályhát, de azért nem biztos, hogy akárhogy ennek van is jelentősége.
    (Mindenkinek vannak ilyen sztorijai, még apám mesélt nekem is valakiről, aki úgy csinált egy szuperkályhát, hogy izzásig hevített egy vaslapot, amire vizet csöpögtetett, ami a nagy hőmérséklettől szét bomlott hidrogénre meg zoxigénre, ami rögtön el is égett izzásig felhevítve a vaslapot. A keletkező melléktermék a víz meg folyamatosan csöpögött vissza a lapra. És hogy kerek legyen a sztori, úgy ért véget a találmány, hogy egy hideg téli napon a felesége a kelleténél jobban megnyitotta a vízcsapot, hogy melegebb legyen, de a sok víz lehűtötte a rencert;)))

    Megvettem a legutóbbi könyvét is, ebben is továbbra is kb a Nemere Pista könyvek szintjét tartja, ami ugyan szép meg érdekes, de hogy elsztorizgat attól még nem halad előre a tudomány.

    Azon panaszkodik, hogy ezek a fránya feltalálók mindent megtartanak maguknak de hiába írja, hogy ők is mennyit kutattak mint állat (ami valószínűleg tényleg úgy is volt), a könyv információ értéke mégiscsak konvergál a nullához.

    Na meg hogy megint előkerült valami orosz fazon, aki csak oroszul írt természetesen (és a szövegből az derült ki nekem, hogy ezzel a nyelvel ő sem tud nagyon mit kezdeni) aztán nagyon furcsa, bár semmilyen szinten meg nem magyarázott dolgokat csinált, ja meg persze azóta már meg is halt. Hát ez is kb mint Andersen meg a Holleanyó.

    Persze egy szinten megértem, hogy nagy nehezen talál egy szponzort, aki fedezi a költségeit, aztán aki általában 1-2 év múlva megunja a dolgot, akarom mondani beijeszti az olajlobby. Szal a szponzor meg az ő érdeke is az, hogy valami levédhető dolog legyen a vége, vagy is túl sok dolgot ne mondjon el.

    Csak éppen ott hibádzik a gondolatmenet, hogy amit ők csinálnak, az hiába garázs-tudomány szintjén van, meg talán viszonylag egyszerűen lehet belőle gyártható termék (ez a mézesmadzag a szponzornak), de valójában akkor is egyfajta alapkutatásról van szó.
    Bármire jutnak, azt nehéz lesz egy az egyben levédetni, mert először a tudományos alapokat, az új erőket, effektusokat kéne bevinni a rendszerbe, amivel ő ugye nem áll szóba.
    Hogy kitolt volna velünk Einstein ha annak idején levédeti a téridőt, vazze! Akkor most mit csinálnánk!?;DDD

    Szal ezt az egészet, ismerve a fickó életútját én is szimpla naivságnak gondolom, mint szándékos átverésnek.