• NEXUS6
    #61
    Ez így van.
    Viszont az atomreaktorok elterjedésében nem kis szerepe volt annak, hogy az országok atomfegyvert akartak birtokolni, másrészt pedig presztizst csináltak belőle, hogy atomerőművük legyen, mert az általában jelezte a tudományos/technikai fejlettségüket.
    Egy olcsó primitív technológia nem jelentene semmit, nem jelentene politikai tőkét. Ráadásul az egyes emberek is mindíg akár egzisztenciálisan is fenyegethetőek az energia megvonásával. Egy egyszerű technológiára alapuló elosztott energiatermelési mód kiveszi a kontrol lehetőségét azok kezéből, akik ehhez már nagyon is hozzászoktak.

    Másrészt általában az energia válság is ugyan olyan, mint a mostani pénzügyi/gazdasági válság: van krereslet és van kínálat is, de azoknak akik a Világot a kezükben tartják nem érdekük, hogy a kettő maradéktalanul egymásra találjon.

    A jelenlegi világrend lényege a mesterségesen keltett, a hisztéria szintjére emelt hiány abból, ami nem is az.
    Mindegy, hogy miért de az emberek ne érezzék magukat biztonságban és ezért extra szinten feláldozzanak valamit abból, ami nekik van, pénz, szabadság, jogok, és végső soron a lét maga.