Én egyébként megértem a gamereket, nekik állandóan meg kell venni a jobb videozsugát, procit, több ramot, és a többit, ami ezzel jár. De aki egyáltalán nem játszik, mit mondjuk én, max sakkot, ahhoz nem kell félévente új hardverbe ölni a pénzt, a jelenlegi programok meg igen jól elfutnak XP-n. Szó sincs arról, hogy nem kell lépést tartani a fejlődéssel, de nekem egy ideig még nagyon megfelel a konfigurációm. Talán egy esetet tudnék felhozni, ami jelzi, hogy már elavult. a Photoshop CS4 "roncsolásmentes" nagyítási funkciójáról van szó, amit már levettek a CPU válláról, és a GPU végzi el. Na, ez nálam nem működik, mert valszeg nem megfelelő a videokártya hozzá. De mivel egyrészt van nekem CS3 Extended full verzió, a CS4-re nem upgradelek, mert azért annyival nem újult meg, hogy akár egy vasat is fizessek érte. Persze, ha nagyságrendekkel jobb lenne, akkor el lehetne gondolkodni az upgrade-en, valamint azon, hogy beruházzak egy új videozsugába. Ám egyelőre még nem éri meg. Majd a CS5 vagy CS6 esetében. (Ha lesz egyáltalán olyan).
Tehát én nem azért ragaszkodom foggal-körömmel az XP-hez, mert elvakult fanatikus vagyok, hanem azért, mert amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel. Majd ha "kinövöm", valszeg úgyis váltok. Egy OS azért nem megfizethetetlen.