• ljerk
    Köszönöm az infót, utánanéztem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemez :)
    "A 78-as fordulatú gramofonlemezek sellakból, míg a mikrobarázdás hanglemezek vinylből – a polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből – készültek."

Visszatérve a sercegésszürésre, nekem már régóta egy átlagos HI-FI szettem van: Hitachi lemezjátszó - Akai Cassette Deck mint előerősítő - Videoton Cleopatra erősítő - és belső számítógépes hangkártya ami újabb zaj. Sajnos a sok zaj miatt nekem kell a zajcsökkentés, szerencsére van egy félprofi programom a Cool Edit Pro 2 aminek a zajcsökkentő lehetőségei közt van a Hiss reduction amit mindig használok, mert ha van a felvételen legalább fél másodperc alapzaj azt fel lehet vele venni és azt az egész felvételből ki lehet azt szűrni.

A többi szűrőt pld. Noise reductiont csak akkor használom ha sok halk rész van a felvételen pld. ez a Pink Floyd - Echoes-énél elkerülhetetlen volt. A pattogáseltávolítást csak akkor ha sokszor fordul elő, kevés eset esetén egyszerűen megkeresem a legnagyobb nagyításban az adott pattogást és redukálom.

Ugyanez mondjuk a youtube videóknál is, mivel sok máshonnan megszerezhetetlen rockvideó van fennt, hihetetlen szerepe van az utólagos filtereknek. A K-Lite Codec Pack-ot használom mert benne van az összes lejátszó codec és benne van a Classic Media Player is (az új verziók már a DVD-t is tűrhetően játsszák le).
    A youtube videóknál 50% nézhetőségi javulást lehet elérni kb 5% részletességvesztéssel az ffdshow két filterével. A picture propertiesnél a saturation emelésével lehet valamennyire korrigálni a sok színvesztést, a postprocessinggel pedig a legnagyobb ellenséget a kockásodást lehet szépen elsímítani egy minimális infoveszteséggel. Így már a videók nagy része eléri full képernyőn is a megtekinthetőség alsó határát.