• halgatyó
    #65
    Értem, de az ördög a napi gyakorlatban van. Az, hogy az internetes fórumok javascriptet használnak, valahol érthető. De minden más megoldható a hagyományos html formátumban is. Menürendszer? Ott a "a href" (nem akartam kisebb-nagyobb jelet használni) Képek betétele a szövegbe? ott az "img src" , akár táblázatba is lehet tenni, akár a táblázat egyes celláinak összevonásával, ha nagy a kép...
    Hangok, mozgóképek szintén lejátszhatók, vagy letölthetők és utána lejátszhatók, a felhasználó által korábban, megbízható (-nak tartott) lejátszóval.

    Azt persze nem lehet megcsinálni, hogy a gép előtt ülő csak lejátszani tudja, de lementeni ne. (Az efféle felhasználó-korlátozások nélkül kevesebbet dühöngenék)

    Hányszor fordult már elő, hogy valamilyen tárgyat vagy szolgáltatást kerestem az interneten! Csempét, plexilapot, bútorlap-szabászatot, hangszigetelő rendszereket a tetőtérbe, és még ezer és ezer dolgot.
    És a megtalálást követően rákattintva a megfelelő weblapra, INFORMÁCIÓ HELYETT egy ordítóan fos átkozott, információ-mentes, reklámjellegű flasplayeres weblap jött elő. Az az idióta aki ezkeet csinálja mit akar reklámozni és kinek? Ha egyszer már rákattintottam a weblapjára, akkor nyilván tőle akarok valamit, akkor mit reklámoz?
    Az ilyen weblapokat bojkottálni szoktam.
    A másik problémám a jávascripttel az elmenthetetlen weblapok szaporodása. Az utóbbi hónapban valami weblapgyártó rendszer terjedhet, mert a Firefox egyre gyakrabban írja ki az oldal mentésekor ("teljes weblap" üzemmódban) hogy
    "\aux.js nem menthető mert ismeretlen hiba történt".
    Kerestem az "oldal forrása" szövegfileban az aux.js -t, NINCS BENNE. Egyik chkdsk után talált 32 filexxxx.chk között azonban találtam kettőt, amiben van hivatkozás erre az aux.js -re.
    Leírom, hogy mindenki számára elérhető legyen: egyik esetben a "http://hudge.adocean.pl/aux.js" volt, a másikban "http://huopdgde.adocean.pl/aux.js"
    Ezekből több dolog látszik:
    1.) Az "adocean" ismerősen cseng
    2.) A "hudge" és társai valószínűleg automatikusan generált mocskok, hogy nehezebb legyen kiszűrni a kéretlenül a pofánka tolakodó és a gépünkbe bele-beleszaró reklámokat
    3.) Az elmenthetetlen weblapokat is a javascriptet a világra kényszerítő arctalan valakiknek köszönhetjük.