• Ravkin
    Ok szóval először is, mivel is állunk szemben valójában ? Firefoxot safarit meg ie8 at hackelni, ok de miért is. Én úgy tudtam hogy elég az oprendszerbe betörtni, persze az indok itt is kétséges, jobb lett volna ha arról szól a cikk hogy milyen sebezhetőségi pontok vannak a rendszerben és azokat hogyan lehet támadás céljából felhasználni. Szóval ha jól értelmez, csak azért mert fennt van a gépemen a szafari vagy a firefox máris hackelhetővé válok, és akkor még a windowsról nem is beszéltünk ???

Ugyan már ez így nekem egyenlőre humbug, jobbról az jon hogy a szafari a jó, balról meg az hogy a króm, de akár mondhattam volna fentet és lentet is tök mindegy, a lényeg hogy itt vannak, de nektek kicsit sem nevetséges ez már egy kicsit ???

Én az internet explorernél maradok maradtam, nem azért mert hiper szuper tökéletes program, hanem azért mert tökéletesen jó volt böngészésre és gyakorlatilag ezzel kész is. Minden weblap tökéletesen megjelenik benne új és régi egyaránt, bár el kell ismernem hogy a firefox is szépen fejlődött és mostmár nem bánom azt sem hogyha a saját gépemen kívül ezt kell használnom. Nade safari meg crom, ez azért már egy kicsit sok lesz. Annak idején sajnos kényszerítettek hogy böngésszem a mozillával, ami meg kell hogy mondjam, egyáltalán nem windowsra volt tervezve, és egyáltalán nem a mai honlapokhoz. A mozilla fejlődött, de valahogy mégsem érzem azt hogy kezet kellene ráznom velük csak azért mert eljuttotak oda ahova az ie, sőt valljuk be még bizonyos területeken túl is szárnyalták. És azért érzem így mert akárhogyis a microsoft elhanyagolta az ie fejlesztését mégis csak ők juttottak el arra pontra, én nem igazán érzem vagy éreztem szükségét második vagy negyedik fél megjelenését a böngésző piacon bár bevallom ez igenis jót tett az ie-nek. A lényeg az hogy nem szeretem azt amikor kitalálok valamit, és mások azzal jönnek hogy ők is megcsinálnák és aztán mutogatnak nekem hogy ezt meg azt ott tökéletesesítenem kellene. Ugyan ez a helyzet a linuxal is, vagy hogy az amd-intel amd-nvidia problémára is utaljak. A verseny lehetséges és talán szükségszerű is de az egyik fél mindíg nagy előnyre tesz szert amit a másik fél képtelen lesz behozni, miért ? A tapasztalat miatt az úttörést miatt amit az eredeti fél mutatott be a saját területén, legyen az oprendszer proceszorr vagy akár böngésző. Nem két vagy három fél volt ott akik feltalálták a spanyol viaszt, hanem egy és az az egy nagyott tudott nyerni rajta és azóta is ők épitkeznek ezen saját alapokra.

A linuxal és a macosel valamint a safarival és a mozillával is egy és ugyan az az érzésem, egyszerűen amikor készültek amikor útnak indultak, nem pcre, nem átlag usereknek szánták őket, a linux szerverekre a safari mac ecre, a mozilla pedig linuxra készült, a területhóditáshoz viszont szükségük volt a legelterjetteb PC-S, és egyben egyetlen operációs rendszerre a widnowsra. És ezért megy most a huza vonna hogy ki az aki most nagyobb tortát tud elcsenni az mstől aki végül is a mai számítgépek atyjának mondható. Tudom talán egy kicsit elfogult vagyok, de én láttam felnőni a rendszert, és amit láttam tetszett.

Többek közt ez is közrejátszik abban amiért kerülom az alternatív megoldásokat.