• B0nFire
    Kipróbáltam én is, és legalább egy órán át gyötörtem. Néhány észrevétel.

Amikor elindítom a telepítőt, a folyamatábra meg sem moccan. Várok, csak egyre várok, mikor méltóztatik megmozdulni. Eltelik néhány perc. Most mi van? Kifagyott a telepítő, vagy dolgozik? A folyamatábrát éppen azért találták ki, hogy el tudjuk dönteni, melyik eset áll fenn. Nagy sokára (kb 10 perc) közli, hogy az IE8 feltelepedett, és indítsam újra a rendszert! Nem a programot, a rendszert. Hogy miért? Mert csak! Win95 idején ez teljesen általános dolog volt. Ma már eléggé gáz. Egy böngészőnél milliószor összetettebb, bonyolultabb programok is indulnak reboot nélkül. Ez trehányság. Ne mondják azt, hogy ezt nem lehet kiküszöbölni.

Nem beszélve arról, hogy ez a telepítési idő rettenetesen sok. Ennyi idő az igazán komoly programoknak is elég. Összehasonlítva, egy Photoshop, Premiere Pro, Cakewalk Sonar 7 is felmászik ennyi idő alatt, holott az utóbbi csaknem 2 Giga (1,89). És nem akarja mindenáron újraindítani az OS-t.

Az új fícsörökről csak annyit, hogy kapásból leszedegettem őket a helyükről. Viszont egy negyedóráig keresgéltem, hogy hogyan lehet a Foxiból a könyvjelzőimet importálni. Én buta fejjel azt hittem, hogy a menüben megtalálom a parancsot, de nem. A kedvencek gombócot nyomva lenyílik, és alatta a Hozzáadás a kedvencekhez gomb melletti újabb lenyíló menüben meg is találtam. Jól eldugták. Bele sem kellett volna tenni. Hadd szopjon a felhasználó, és keresse be egyesével a kedvenceit!

Más. Ha egyszer intelligens címsor van, akkor abba miért nem lehet beleapplikálni a Google-t? Mondjuk ezt a Foxiban is feleslegesnek találom, hogy a címsor mellett még van egy plusz keresőmező. Ebből a szempontból a Chrome megoldása jobban tetszik.

Viccesnek tűnhet, de a menüsort sem találtam meg kapásból. Én oktondi közvetlenül az ablakkeret széle alatt kerestem. Na, ezt lerakták a gombok, és a címsor alá. Nem égbekiáltó, de mindenesetre zavaró.

És végül még mindig nem lehet add-onokat belepakolni; ha más nem, egy AdBlock nagyon elkelne. Ebből a szempontból a FF tényleg verhetetlen.

Nem fogom használni, de jó, ha egy weboldalt több böngészővel is meg tudunk vizsgálni, így fennmarad a gépen. Elfér, enni nem kér. De azért nagyon ritkán fogom megnyitni.