• TitaniumRR
  #45
  Igazad van, Poison. Kössz.

  Nos, akkor a következők már oda:

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ahogy Gabe18 írta, 1 délután alatt végigvihető. Továbbra is tartom, hogy szép a grafika, AHOL látható. Ugyanis a 9 pályából 2-3 játszódik világos helyszínen az összes többi sötét. Kvázi ha nem atombunkerben laksz, ahol nincs ugye ablak, akkor csak este vedd elő, vagy engedj le nappal redőnyt, reluxát, mindent - különben élvezhetetlen a pályák nagy része.
  Mielőtt megveszed tizenegynéhány ezer forintért a következőket ajánlom figyelmedbe. Nézd meg az original filmet. Ha az tetszik, akkor vedd meg a játékot is nyugodtan. Ha nem, akkor 3-szor gondold meg a játékot is.
  Pozitívumok: Nagyon vagány a Curved Bullet. :-) Különösen, amikor belassítja az előre scriptelt jelenetet és az ellenség látványos mennybe költözését. Jól néz ki a Bullet Time is, de itt azért elfért volna egy sarok mögül nem csak kihajolok, hanem kivetődve bullet time-ban tüzelek is. Az előre megírt belassított jelenetek egész jók, de pont az interaktivitás hiányzik belőlük. Picit RPG jelleggel hatott nekem. Ide sorolnám a ló[email protected]ó nagy - szerintem Desert Eagle - pisztoly hangját. Élethű és vagány. Kicsit fejcsóválós, mert leeresztve a DE-hez hasonlít, viszont célra tartva már sokkal kisebb hatást kelt. Mégegyszer leszögezem: a hangja nagyon jó. :-) Ide sorolandó még gázpalackokba, benzines hordókba való belelövés és egy látvány szempontjából igényesen kidolgozott élethű hangzású robbanás. Alapbeállításként meghagyták a sokaknak jól bevált CoD 4-5 kontroller gomb kiosztást. Ügyesen csinálták, hogy a fedezékek mögül dinamikusan és látványosan tudunk előre-oldalra mozogni. TPS-eknél gond szokott lenni a nem kellően optimalizált külső kamera. Ezt itt jól működik, azaz, hogy 1-2 apró részlettől eltekintve észre sem véteti magát.

  Röstellem és sajnálom a dolgot, de a pozitívumok listája részemről itt befejeződik.

  Negatívumok:

  Nagyon rövid a játék - 9 pálya - totál lineráris, eltévedni nem tudsz. Ha be vagy tépve és úgy játszol, akkor max. elindulsz visszafelé, mely tényre előbb utóbb ráébredsz az általd hátrahagyott hullákból és, hogy nincs ellen... :-)

  A mozgás fantázia alapon kezelése O.K., hiszen ez a lényeg a játékban, de az már nem kóser, amikor az ellenség térde csuklója kilóg a fedezéke mögül és "gond nélkül golyóálló". Az utolsó pálya fináléjában például egy oszlopokkal övezett katlanban rohangálsz és bújsz el úgy, hogy a fél fejed kilóg, közben izomból soroznak géppuskával és persze nem sérülsz...
  Említést tettem a túlnyomórészt sötét pályákról... van olyan játék, ahol a sötét pálya nappal is látható és így játszható. Itt ezt - lsd. fent - nem ajánlanám.
  Az égvilágon semmilyen feladatod nincs azon kívül, hogy eltévedés (mozgás szabadság) nélkül végigmész, -futsz a pályákon, kiírtod az ellent, 1-2 sarokban összeszedsz néhány Concept Art bónuszt és kész. Kombinálnod nem kell és nem is tudsz. Ezt megfűszerezik néha Sniper, vagy géppuska fészek akcióval + egy üvöltő handzsáros őrült rád rohanásával, melynek likvidálására 2 (!) scriptet voltak képesek beletenni a készítők - és ennyi.
  A cselekmény persze több szálon fut és a végén összekapcsolódik. Morgan Freeman digitális alakja is feltűnik a játékban. Angelina Jolie-t meghagyták Brad Pitt-nek otthon. :-)

  A tereptárgyak nagy része statikus és bullet-proof. Egy két üvegpalack és ablaküveg + a fenti gázpalackok és hordók törnek, sérülnek és robbannak és kifújt. Minden más statikus díszlet.
  Valamelyik pályán a karakterünk egy zuhanó repülőből kihajtó autóval menekül el. Itt feltűnően csúnya lett a leginkább Dodge Viper-re emlékeztető verda kidolgozása összehasonlítva játék többi látványrészletével.

  Összegzésem: 7.5 pont a pozitívumokban említett effektek miatt + ahol jól láthatóak történések, ott azért szép a grafika. Meglátásom, hogy sokkal eseménydúsabb, színesebb játékot lehetett volna belőle csinálni, de így sem rossz. Többször újrajátszását mindenki döntse el maga.

  Én összességében nem bántam meg, hogy megvettem, de tény, hogy 16.000,- Ft-ot erősen kérdőjelesen ér.