jamborl#26
Az x86 vonal nem avult meg el szerintem, sot nagyon nagy teret is foglal meg el a PC paicon es felhasznaltsagaban. Mert tulajdonkeppen az x64 is az x86bol indult ki, amit kibovitettek muveltek soraval.
A teljesen uj tehnologiak nem kerulnek olyan gyorsan napvilagra es nem is olyan egyszeru oket letrehozni, meg hat miert valtsanak ha az eddigi tehnologia nagyon is bevalt. Gondolom nektek is kellett rajzolni az ovodaban vagy iskolaban olyan allatot ami nem hasonlit meg egy allathoz sem ami a foldon talalhato, na ez is ilyen valahogy. Nem egyszeru olyat kitalani ami elter a mar meglevotol gyokeresen de jobb gyorsabb es kompatibilasbb is legyen. Meg persze oriasi nagy befekteteseket igenyel.
En nem hiszem hogy tudnank gyartani 10-100x gyorsabb procikat ami megallna a helyet a hetkoznapi eletben es korulmenyek kozott. Meg hat kerdem en minek is van rajuk szuksege a hetkoznapi embernek. Szukseg van rajuk a kutatasokban es a szerverekben. De otthon hogy megnezzel egy filmet vagy hogy netezzel eleg egy 2ghzes barmilyen proci.
A valtast mindig az igeny hatarozza meg es csak utana a tehnologia. Igy is rohamosan fejlodik az informatika es tavkozles, ha visszagonodlok a 90es evekre amikor meg istenitettem a 14"es vga! kepernyoket de legalabb szines volt es nem monochrom, olyan volt mint mikor egy vaknak latast biztositanak.
Ha megfigyelitek nem is olyan jo ez a sebesseg dolog foleg a prociknal es videokartyaknal, mert a szoftware/jatek keszitoknek mar nincs erdekeben hogy optimizalja a progikat, osszedobjak es tesznek ra hogy kinek hogy fut a gepen, ha nem fut hat vegyen masikat.
Mig regen nagyon is szepen ment sok program meg 386os geppel is, es persze egy pentium 2essel is. Most mar szinte el sem indul egy egy jatek ha nem az szinte legujabb generacios kartyad van a gepben. Es ez van az Op rendszerekkel is, miert is kell a vistanak ilyen nagy gepigeny? Mi is foglal 15gigat? Belegondoltatok ebbe?
Most beoffolok egy kis progit egy demot, hogy lassatok lehet meg szepet alkotni Demo
Egy 64kilos progi ami egy 7perces 3D animacio, szerintem nagyon szsep grafikaval.
Persze itt nagyon is szamit a sebesseg ami meghazudtolja a fenti allitasokamat hogy nincs ra szuksegunk:) mivel jo gepen fut csak, leglabb 2,4ghz proci es 6szerias nvidia kartya vagy annak megfelelo.