dyra#21
Én elég régóta nyüstölöm az Ubuntut, és elötte a Suse -t. Windows -t is elég régóta használok. És azt kell mondanom mind2 rendszerrel szivtam már rendesen.
De ezen hibák legtöbbször valamilyen félig kompatibilis vagy egyáltalán nem kompatibilis cucc - cuccok miatt voltak.
Mára szerintem elértünk oda, hogy a linux úgyanúgy jó internetezésre, skypolásra, film nézésre, hála az open Office 3.0 -nak szövegszerkesztésre is.
Persze van még hova fejlődnie, de ma már nyugodtan ott lehet hagyni egy Linux -os gépet Marika néninek ,hogy használja.
Egy átlagos irodába már böven lehet használni.
De azért vannak gondok is. Sok a szájhuszár Linux -os szakember. Valami gondod van felhivsz egy ilyen "istent". Aztán hamarosan rájössz képtelen megoldani mondjuk egy egyszerü fájl konzisztencia ellenörzést. Okosan felvág egy SME vagy egy Ubuntu szervert, arra beállít egy Sambát. aztán mikor csecs van csak vakarja a fejét. Tisztelet a kivételnek.
Sajnos kevés szakember van a linux rendszerekhez. Még a windows rendszerekhez megsem lehet számolni.
Egy windowst lehet Pistike a szomszédból is megjavít. Még egy Ubival rohangálhatsz fel alá ha szivás van.
Ez sok felhasználót akik csak használni akarják a gépet elijeszt a linux. (igen ilyen emberek is vannak, kedves Linux tábor)
Szóval azért a Linuxos bagázs is magába nézhet.
Na mind1. Mindenki azt használ amit akar. :) Ez a lényeg! :)